AcasăSPORTF1: Sebastian Vettel a castigat Grand Prix-ul Australiei

F1: Sebastian Vettel a castigat Grand Prix-ul Australiei

Ferrari, lovitură grea pentru Mercedes

Germanul a fost urmat de britanicul Lewis Hamilton, plecat din pole position, si de finlandezul Valtteri Bottas, ambii de la echipa Mercedes. Kimi Raikkonen si Max Verstappen au terminat cursa pe locurile patru si cinci.

Ferrari lovitură<br >grea pentru<br >Mercedes

Victoria lui Sebastian Vettel si a Scuderiei Ferrari pe circuitul Albert Park din Melbourne,  etapa inaugurala a Campionatului Mondial de Formula 1, vine dupa ce cvadrupul campion mondial nu mai cistigase un Grand Prix de la Singapore, in 2015, opreste dominatia Mercedes si aduce echipa italiana in fruntea clasamentului general al pilotilor, dupa 2012.

Chiar daca a pornit din pole position, Lewis Hamilton, triplu campion mondial, a intrat mai devreme la boxe decat Sebastian Vettel, pentru schimbarea penurilor,  iar germanul a profitat de aceasta strategie, intrand pe pista inaintea pilotului britanic si a trecut linia de sosire cu zece secunde avans. Marele Premiu al Australiei a fost si unul al abandonurilor: Alonso, Magnussen, Stroll, Ricciardo, Ericsson, Palmer si Grosjean nu au reusit sa termine cursa. In clasamentul general al pilotilor, Vettel se afla pe primul loc, cu 25 puncte, Hamilton, locul doi, cu 18 puncte, iar Bottas ocupa pozitia a treia, cu 15 puncte. Ferrari este fruntasul clasamentului constructorilor, urmat de Mercedes-AMG si de Red Bull. Urmatoarea cursa din calendarul Formulei 1, Marele Premiu al Chinei, va avea loc pe 9 aprilie, la Shanghai.

author avatar
Bogdan Borcea
144 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger