AcasăSPORTF1: Eleronul mobil spate interzis in tunelul de la Monaco

F1: Eleronul mobil spate interzis in tunelul de la Monaco

Marea majoritate a pilotilor in Formula 1 si-au exprimat nelinistea privind folosirea eleronului mobil spate (asa-numitul DRS), la Marele Premiu de la Monte Carlo. FIA a dat curs partial doleantei concurentilor si a anuntat ca folosirea DRS va fi interzisa si in calificari si in cursa in interiorul tunelului din Principate.

Totusi, scrie L’Equipe, Vettel si restul concurentilor vor putea folosi eleronul mobil spate pe restul circuitului.

Cu exceptia lui Michael Schumacher si a lui Lewis Hamilton, pilotii s-au exprimat de multe saptamani impotriva folosirii DRS la Monaco, unde cursa se alearga chiar pe strazile inguste si intortocheate ale orasului-stat.

„Mi-ar placea sa-i vad pe conducatori ca se suie intr-un monopost si conduc prin tunelul din Monte Carlo folosind DRS. Dupa parerea mea, asteapta sa se produca un accident si atunci vor zice: anul viitor vom interzice eleronul la Monaco„, a declarat cu ironie pilotul brazilian Rubens Barichello.

Anterior, Charlie Whiting, director de cursa, declarase: „DRS reprezinta un ajutor la depasiri, deci ar fi cumva pervers sa-l interzicem pe portiunea cea mai potrivita pentru depasire„.

author avatar
Radu Padure
155 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger