AcasăSPORTEXPLOZIV! Se negociaza tranzactia anului pe piata media: Adrian Sarbu vrea sa-l...

EXPLOZIV! Se negociaza tranzactia anului pe piata media: Adrian Sarbu vrea sa-l readuca la „ProSport” pe Tolontan, impreuna cu toata echipa „Gazeta Sporturilor”!

O data plecat din fruntea ProTv-ului, magnatul Adrian Sarbu cauta sa faca ordine in celelelalte afaceri media controlate. Dupa ce-a matrasit ProTv Magazin, pe motiv de nerentabilitate, mogulul si-a indreptat atentia spre cotidianul ProSport.

Ovidiu Ioanitoaia si Catalin Tolontan coordoneaza cea mai buna echipa din presa sportiva

Vazut drept un adevarat sac fara fund, ziarul condus in prezent de Lucian Lipovan a intrat in malaxorul calculelor financiare facute de Adrian Sarbu. Conform „fanatik.ro”, fostul boss al ProTv vrea sa transforme ProSportul in liderul autoritar al presei scrise sportive, iar a demarat, deja, negocierile cu probabil cea mai buna echipa de jurnalisti de profil din tara, Gazeta Sporturilor. „Finalul lui 2013 ar putea aduce o adevarata lovitura in urma careia sa se schimbe conducerile celor doua cotidiene de sport.

Catalin Tolontan

Ovidiu Ioanitoaia, directorul «Gazetei Sporturilor», este in tratative avansate cu Adrian Sarbu. Extrem de nemultumit de picajul aproape fara solutii al editiei printate a ProSport-ului, Sarbu a decis sa faca o schimbare majora. A negociat personal cu prietenul Ioanitoaia, propunandu-i acestuia sa preia, impreuna cu echipa sa de la «GSp», conducerea ziarului si a site-ului «www.prosport.ro». Surse din media spun ca tratativele sunt avansate si cele doua parti sunt pe cale, in proportie mare, sa bata palma”, a anuntat, ieri, site-ul condus de Horia Ivanovici.

Alternativa este desfiintarea printului

Adrian Sarbu vrea sa readuca ProSportul in fruntea ziarelor de profil

In cazul in care Adrian Sarbu nu ajunge la o intelegere cu echipa de la Gazeta Sporturilor, soarta ProSport este stabilita de pe acum: ziarul va disparea de pe tarabe incepand cu 1 ianuarie 2014! Magnatul media este hotarat sa treaca pe online intreaga divizie sport a trustului sau; cu alte cuvinte, va fi pastrat site-ul „prosport.ro”, nu si ziarul! Din cate se pare, vanzarile ProSport au scazut la un nivel alarmant in ultimele luni (sub 10.000 de exemplare pe zi), motiv pentru care, pe segmentul aprilie – iunie, conducerea nici n-a mai furnizat datele aferente catre BRAT. Nici veniturile din publicitate nu mai sunt consistente, acestea scazand cu 30% fata de anii trecuti. Pentru Adrian Sarbu, aceasta masura nu este o noutate, din moment ce revista ProTv Magazin a fost inchisa brusc, fara nici cea mai mica urma de regret.

Revenire acasa dupa 10 ani

Primul numar din ProSport a aparut pe piata pe 2 iulie 1997, cu Ioanitoaia si Tolontan la conducere. In 2003, cei doi, impreuna cu alti 106 angajati, au plecat dupa ce ziarul a fost vandut de Adrian Sarbu catre trustul elvetian Ringier, iar jurnalistii romani nu s-au inteles cu noul patronat, nici din punct de vedere al liniei editoriale, nici financiar. Sositi la Gazeta Sporturilor, Ioanitoaia si Tolontan au transformat legendarul cotidian fondat in 1924 in liderul presei sportive din Romania.

Ioanitoaia va fi director general

Viitoarea organigrama a ProSportului il va regasi in functia de director general pe Ovidiu Ioanitoaia, in timp ce redactor-sef ar urma sa fie Cristian Geambasu, in prezent editorialist la Gazeta Sporturilor. Cea mai mare putere ii va fi data lui Catalin Tolontan, „va fi numit manager general” peste toata divizia sport a trustului lui Adrian Sarbu!

author avatar
Laurentiu Teodorescu
1.350 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger