AcasăSPORT"Europeanul" de gimnastica din 2017 se muta la Cluj!

„Europeanul” de gimnastica din 2017 se muta la Cluj!

Sala Polivalenta din Cluj, singura din tara in care poate fi organizat un Campionat European de gimnastica

Sansa pentru Romania, care ramane gazda a Campionatului European de gimnastica din 2017, desi constructia unei noi Sali Polivalente in Bucuresti nici macar nu a inceput.

Sala Polivalenta din Cluj, singura din tara in care poate fi organizat un Campionat European de gimnastica

In urma sedintei Comitetului Executiv, din weekend, forul european de gimnastica (UEG) a anuntat ca acorda un vot de incredere Romaniei. Dar, surpriza, sunt sanse mari ca intrecerea sa nu se mai dispute la Bucuresti, ci la Cluj Napoca, acolo unde exista o Sala Polivalenta ultramodern, de 7.200 de locuri.  „Din cauza perspectivelor negative (n.n. – privind constructia noii sali din Bucuresti), UEG a acceptat propunerea FR Gimnastica pentru gazduirea competitiei la Cluj-Napoca”, se arata intr-un comunicat al forului European. O decizie definitiva in acest caz ar urma sa se ia pana la finalul anului.
Presedintele UEG, Georges Guelzec, declara pe 23 septembrie, cu ocazia unei vizite la Bucuresti, ca exista riscul ca Romania sa piarda organizarea Campionatelor Europene din 2017.; Danemarca, natiune care si ea a concurat pentru organizarea C.E. din 2017, ar putea contesta o eventuala mutare a turneului la Cluj.
Sala Polivalenta din Cluj-Napoca a fost inaugurata oficial in octombrie 2014, dupa o investitie de 70 de milioane de lei. Incinta este omologata pentru meciuri de baschet, volei si handbal, dar poate gazdui si competitii internationale de box, arte martiale, gimnastica, scrima, tenis de masa, tenis de camp sau badminton. Sala dispune de scaune retractabile si de un cub video cu LED-uri, de cinci pe trei metri, similar cu cele folosite in NBA, care permite redarea transmisiilor in direct a competitiilor sportive.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
191 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger