Etapa oloagelor

Dinamovistii sunt la pamant dupa esecul, 1-3 cu Petrolul

Pare ca un cosmar al neputintei bantuie visurile de marire ale asa-ziselor favorite din liga lui Mitica. Te stergi la ochi si nu-ti vine sa crezi ca trei dintre echipele noastre pretendente la titlul de campioana (CFR Cluj, Dinamo si Vaslui) si-au zobit in etapa ce a trecut mutrele de gardurile date cu pacura ale unor adversare modeste ori iesite din forma!

Dinamovistii sunt la pamant dupa esecul, 1-3 cu Petrolul

Acest lucru ne indeamna sa credem ca „distinsele” trupe alcatuite din ciurdele de fotbalisti adusi de peste mari si tari sunt asemenea unor batrane oloage care fac pe „madmoazelele”, consumand hulpav si fara noima saci de carboave din zestrea naivilor finantatori, in schimb, atunci cand vine vorba de pus osul la treaba, isi pierd fardul. S-o fi vazut pe oloaga tinuta in puf de Adrian Porumboiu cum se tabarcea sa stea in pozitie bipeda in fata iepurasilor din Sibiu si cum, la sfarsitul chinului, se lamenta ca gazonul a fost cam rar si alunecos si ca doar oboseala i-a supt puterea din picioare, altfel ar fi castigat partida si nu ar fi pierdut cu umilitorul scor de 3-0! Mai apoi a intrat pe sticla televizoarelor oloaga din Stefan cel Mare, careia ii curg balele dupa locul intai. Schiopatand si latrand la stele si la fanii scosi din pepeni, aceasta echipa, care de un timp joaca precum o ciubota, a inghitit trei oase de la ploiestenii lui Multescu, inca o data  convingandu-ne ca jocul prestat de ea n-are niciun orizont. Inchiderea chermezei de sambata seara a facut-o a treia oloaga, CFR Cluj, careia i-au deraiat cinci vagoane in tamponarea cu vijelioasa echipa Rapid a lui Razvan Lucescu, trupa care pierduse ultimele doua intalniri cu doua codase (Concordia Chiajna si Ceahlaul) si care parea iesita din forma! Neputinta celor de sub Feleac s-a vazut: giulestenii le-au servit o papara cu cinci goluri, scor rusinos pentru o formatie ce ocupa primul loc in clasament! De altfel, clujenii doctorului Muresan n-au reusit in acest campionat jocuri deosebite. Ei au tot urcat in clasament multumita slabiciunii adversarelor si, mai cu seama, formei anemice a pretendentelor la fotoliul de aur. Cu toate ca ceferul din Napoca are cinci puncte inaintea celei de a doua clasate, conducerea romano-maghiara a hotarat sa-l matraseasca pe antrenorul Jorge Costa si sa-l repuna la carma navei pe Ioan Andone.

Parca vad ca si ceilalti draguti de finantatori se vor repezi sa-i schimbe pe antrenorii gastilor lor oloage, de parca ei ar fi aia care joaca in teren! Si atunci, care-i cauza acestor esecuri? Simplu: jucatorii, care se cred vedete! Ei trebuie trimisi la plimbare, iar cluburile ar fi bine sa-si indrepte privirile spre fotbalistii cu buletin de Romania! Duminica, la timpul cand pana si insomniacii sunt invinsi de Mos Ene, Steaua i-a linistit pe neastamparatii din Regie, trantindu-le patru goluri, unul mai frumos ca altul. Se pare ca Mihai Stoichita a revenit in Ghencea cu o canistra de terebentina. Altfel, de unde atata alergatura pe alde Tatu?!

author avatar
Dan Claudiu Tanasescu
148 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger