AcasăSPORTEric Abidal a fost supus unui transplant de ficat

Eric Abidal a fost supus unui transplant de ficat

Fundasul francez al echipei FC Barcelona, Eric Abidal, in varsta de 32 de ani, a fost supus, marti, unui transplant de ficat, operatia durand aproape noua ore, anunta El Mundo Deportivo.

Potrivit cotidianului catalan, interventia chirurgicala a inceput, marti, in jurul orei 15.00, si s-a incheiat aproape de miezul noptii, avand loc la Barnaclínic, o unitate apartinand de Hospital Clínic de Barcelona. Marti seara, dupa meciul cu Getafe, castigat de FC Barcelona, scor 4-0, antrenorul Pep Guardiola a afirmat ca urmatoarele ore vor fi decisive pentru starea jucatorului si a dedicat victoria lui Abidal. „Sunt convins ca Abidal este un baiat foarte puternic si ca va trece peste asta”, a mai spus tehnicianul.

Abidal a fost prezent in sufletele fanilor, marti seara, pe Camp Nou, cand in minutul 22 al jocului – 22 este numarul purtat de francez – publicul a inceput sa-i scandeze numele. Un var al fotbalistului, Gerard, i-a donat o parte din ficat, astfel ca operatia a putut avea loc mai devreme decat se preconiza, sustine presa spaniola. Pep Guardiola a spus dupa meci ca victoria a fost obtinuta pentru „Abidal si varul sau Gerard”.

In martie 20011, Abidal a fost operat pentru inlaturarea unei tumori la ficat. El s-a refacut atunci in cateva saptamani, iar la doua luni dupa interventia chirurgicala a fost titular in finala Ligii Campionilor, cu Manchester United, fiind si primul care a ridicat trofeul.

author avatar
Ciprian Purice
158 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger