AcasăSPORTEnglezii au cautat ISIS la Marsilia, rusii le-au dat BREXIT

Englezii au cautat ISIS la Marsilia, rusii le-au dat BREXIT

„ISIS, where the f… are you?”. Asa au cantat englezii din primul moment in care au pus piciorul in Marsilia. Joi, de la sosire, orasul s-a transformat sub potopul sutelor de avioane intesate cu temutii „hooligans”. Si a inceput distractia, una pe placul britanicilor, stropita cu multa bere si batai marunte, cand cu fortele de ordine, cand cu localnicii, probabil membri ai galeriei lui O.M. Cateva capete sparte, terase distruse si spaima, o groaza de spaima bagata in francezi.

Distractia a luat sfarsit sambata, cand in oras au aparut rusii. Trebuiau sa fie adversarii Angliei doar pe teren, seara, la meci, insa muscalii au ales sa inceapa mai devreme partida. In Marsilia s-a declansat vanatoarea de englezi, iar bilantul a fost sangeros: mai multi britanici au ajuns la spital, unul dintre zbatandu-se intre viata si moarte. La naiba, englezii l-au cautat pe unul ISIS si se vede treaba ca au dat peste tac’su!

„Pe Velodrome”, Anglia – Rusia a inceput cu imnul esticilor fluierat copios, un gest pe care englezii il regreta acum, caci aveau sa fie pedepsiti cu varf si indesat imediat dupa terminarea meciului. Dupa ce Berezutki a stabilit scorul final (1-1), haosul s-a declansat in stadion. Rusii au spart barajul care-i despartea de dusmanii de-o viata si a urmat fugarirea englezilor. Batuti mar, acestia au scapat doar dupa ce jandarmeria franceza a apelat la gazele lacrimogene pentru a-i indeparta pe rusi.

Cu pistolul pe „Velodrome”, ca la Cardiff, in  ’93

Pare de domeniul fantasticului, dar exista informatii ca rusii au reusit sa introduca un pistol pe „Velodrome”. Chiar daca a fost un simplu pistol de semnalizare, acesta a putut fi folosit pentru a lansa petarde inspre grupul de fani englezi.
Incidentele reaminteste de unul similar petrecut la Cardiff, in 1993, la meciul Tara Galilor – Romania. Atunci, galezii au intrat pe stadion cu un astfel de pistol si au tras cu el. Un fan galez a fost ucis pe loc, iar la finalul meciului, politistii i-au audiat pentru mai multe ore inclusiv pe oficialii romani veniti la stadion.

UEFA ancheteaza Rusia

UEFA va ancheta violentele care au avut loc pe „Stade Velodrome”, in acest sens fiind deschisa o procedura disciplinara impotriva Rusiei. O decizie va fi luata cel tarziu marti, insa forul de la Nyon a tinut sa sublinieze ca Rusia nu risca nimic pentru incidentele provocate de fani in oras. „Noi nu avem autoritate in Marsilia, ne ocupam doar de ce se petrece pe stadion. In oras, fortele de ordine franceze trebuie sa asigure securitatea”, au subliniat sefii UEFA.

[nggallery id=536]

author avatar
Laurentiu Teodorescu
254 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger