AcasăRecomandariEl a investit in Simona ca sa ajunga o mare campioana!

El a investit in Simona ca sa ajunga o mare campioana!

S-a vorbit ca Gigi Becali l-ar fi ajutat cu bani pe Stere Halep sa duca la un alt nivel cariera fiicei sale, dar adevarul este ca altcineva este binefacatorul Simonei si cel datorita caruia Romania se mandreste in prezent cu a treia jucatoare de tenis din lume.

Simona Halep ii ramane recunoscatoare lui Corneliu Idu pentru sprijinul acordat

Absenta de la meciul Romaniei de Cupa Federatiei, Simona Halep se pregateste pentru sezonul pe zgura la un complex sportiv exclusivist de langa Capitala. Antrenamentele sunt zilnice si atent supravegheate de antrenorul Victor Ionita.
Abordata dupa o sedinta de pregatire de bloggerul tomanicolau.ro, Halep a acceptat sa vorbeasca despre cariera ei, dezvaluind ca un mare merit in devenirea ei a avut Corneliu Idu. Cine este binefacatorul Simonei? Personaj discret, dar cunoscut in Constanta, Idu e patronul companiei Comvex, liderul in Portul Constanta pe segmentul export-import de minereu de fier, cocs, bauxita si carbune. Inainte de ’89, numele sau este strans legat de activitatea Navrom, societate al carei director a fost.

Corneliu Idu

„La 14 ani, am spus ca vreau sa fiu o jucatoare profesionista de tenis si ca asta e visul meu in viata. Bineinteles, am avut foarte multe greutati pe parcursul carierei, dar niciodata nu am spus ca renunt. A fost visul meu, pasiunea mea…”, si-a inceput povestea Simona, inainte de face referire la sprijinul primit de la Corneliu Idu: „Este greu… Nici eu nu am fost sustinuta din nicio parte, doar de parintii mei.  La 16 ani, am avut un sponsor de la Constanta, pe domnul Corneliu Idu, care m-a ajutat doi ani cu tot ce am avut nevoie, mi-a platit absolut tot. M-a ajutat mult la momentul acela”. Halep stie poate mai bine ca oricine ca tenisul nu este un sport accesibil tuturor, dar indeamna copiii sa-l practice si sa aiba incredere ca pot reusi sa faca performanta: „Este foarte greu, sunt costuri foarte mari, iti trebuie o situatie financiara destul de buna ca sa poti sa faci tenis… e un sport scump. Dar, cu multa incredere si putina nebunie, cum am mai spus, se poate si din situatii mai putin bune financiar sa ajungi sus”.

L-a ajutat si pe Horia Tecau

Pasionat de tenis, Corneliu Idu a dezvoltat in Constanta poate cel mai puternic club de tenis pentru copii din tara. „Tenis Club Idu” a jucat un rol important si in dezvoltarea profesionala a lui Horia Tecau, celalalt campion al sportului alb pe care-l are Romania – Tecau este unul dintre cei mai valorosi jucatori de dublu din lume! Intr-un interviu din 2013, Corneliu Idu recunostea implicarea sa in tenisul juvenil romanesc: „Constanta este o zona cu istoric in tenis. Investesc pentru ca mie imi place tenisul, dar si fiindca acesti tineri au nevoie de ajutor pentru a razbate”.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
1.862 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger