AcasăSPORTEi l-au scos din foame pe adversarul lui Bute!

Ei l-au scos din foame pe adversarul lui Bute!

Eddie Hearn (promotorul lui Froch) si Jean Bedard (reprezentantul lui Bute) si-au ales favoritii pentru meciul de la Nottingham

Nemultumit de veniturile obtinute din boxul profesionist, Carl Froch, adversarul lui Bute de pe 26 mai, de la Nottingham, a dat lovitura abia anul trecut, dupa ce a semnat cu Matchroom Boxing, divizia de box a companiei Matchroom Sport, condusa de familia Hearn.

Barry Horn (cu parul alb) si fiul sau asista impreuna la meciurile lui Froch

Profesionist din 2002, Carl Froch a castigat de doua ori centura de campion mondial WBC la supermijlocie, dupa ce i-a invins pe Jean Pascal (decembrie 2008) si Arthur Abraham (noiembrie 2010). In ciuda succesului avut in ring, britanicul nu era garantia unui succes financiar extraordinar, iar acest lucru l-a nemultumit total. Pana la sfarsitul lui 2010, “Cobra” obtinea cel mult cate 400.000 de euro pe meci.

Eddie Hearn (promotorul lui Froch) si Jean Bedard (reprezentantul lui Bute) si-au ales favoritii pentru meciul de la Nottingham

Situatia s-a schimbat la inceputul anului trecut. Froch a semnat un contract cu Matchroom Boxing, Barry si Eddie Hearn asigurandu-l ca trecerea de la Premier Sports (postul care transmitea pana atunci meciurile lui Froch) la mult mai cunoscutul Sky Sports (postul cu care colaboreaza familia Hearn) va insemna o majorare automata a bursei pugilistului britanic. Iar acest lucru s-a vazut imediat.

Froch face antrenamente intense pentru meciul din 26 mai

Carl Froch a avut o bursa dubla pentru meciurile cu Glen Johnson si Andre Ward de anul trecut (cate 800.000 de euro), iar pentru partida cu Lucian Bute, din luna mai, are promisi chiar de patru ori mai multi bani, 1,6 milioane de euro. Froch a semnat un contract valabil pe cinci ani cu Matchroom Boxing, iar in cazul in care doreste sa se retraga mai devreme din activitate, el va ramane antrenor-colaborator al firmei cel putin pana la incheierea actualului angajament.

Matchroom Sport, marca inregistrata din 1974

Matchroom Sport, echipa care il reprezinta de un an pe Carl Froch, a fost infiintata de omul de afaceri britanic Barry Hearn in 1974. Firma are deschidere spre toate sporturile favorite ale britanicilor, Matchroom Sport organizand competitii de snooker, box, biliard, bowling, golf, pescuit sportiv, darts si poker. Desi figureaza inca drept presedinte al firmei, Barry Hearn (64 de ani) i-a cedat prerogativele fiului sau, Eddie si s-a retras in umbra in urma cu mai bine de doi ani. Printre sportivii reprezentati de familia Hearn se regasesc Phil Taylor (de 15 ori campion mondial de darts) si Steve Davis (de sase ori campion mondial de snooker).

Patroni de echipa de fotbal

Pe langa activitatea de organizator de evenimente sportive, batranul Barry Hearn este, din 1995, si patronul echipei de fotbal Leyton Orient. Barry a ajuns la carma formatiei din estul Londrei profitand de falimentul firmei de cafea a fostului proprietar, Tony Wood. Desi Barry a reusit sa asigure linistea financiara a echipei, Leyton Orient nu a depasit pragul Ligii a treia engleze unde se afla si in prezent. Ca si in cazul Matchroom Sport, Barry este trecut in acte ca presedintele lui Leyton Orient, iar Eddie este vicepresedinte, dar fiul se ocupa acum si de aceasta afacere. Leyton Orient joaca din 1937 pe “Brisbane Road”, o arena cu peste 9.000 de locuri, dar numele stadionului a fost schimbat in “Matchroom Stadium”, in 2008, evident din motive economice.

Froch vrea sa emigreze

Desi a castigat peste 10 milioane de euro din box, britanicul Carl Froch s-a ales, in final, doar cu un sfert din bani, acesta fiind motivul pentru care “Cobra” se gandeste serios sa emigreze. Chiar daca are promisa o bursa de 1,6 milioane de euro pentru meciul cu Bute, britanicul trebuie sa cheltuie jumatate din suma pe taxe si impozite, iar un sfert din bani sunt directionati catre staff si firma care il reprezinta. Astfel, Froch ramane cu numai 400.000 de euro in cont dupa meciul de la Nottingham. Nemultumit ca trebuie sa renunte la o multime de bani in favoarea statului, Froch a precizat ca se gandeste de mai bine de patru ani sa emigreze. Pugilistul are doua variante: isi deschide o academie in SUA sau se muta in Cipru, unde a emigrat deja, din acelasi motiv, bunul sau prieten David Haye, fostul campion al greilor in versiunea WBA.

author avatar
Cristi Ionita
171 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger