AcasăSPORTE lege: un jucator U21, titular la fiecare echipa din Liga 1!

E lege: un jucator U21, titular la fiecare echipa din Liga 1!

Viitorul este echipa cu cei mai multi tineri in lot

Comitetul Executiv al Federatiei Romane de Fotbal a anuntat mentinerea in vigoare a regulii conform careia fiecare dintre echipele din Liga 1 va trebui sa aiba cate un jucator sub 21 de ani printre titulari pe toata durata partidelor.

Viitorul este echipa cu cei mai multi tineri in lot

Liga Profesionista de Fotbal solicitase anterior eliminarea acestei prevederi. Echipele din Liga 1 au sustinut ca nu au fost notificate din timp in privinta acestei intentii. Florin Prunea, unul dintre reprezentantii echipelor din Liga 1 in Comitetul Executiv al FRF, a comentat decizia: „Va ramane obligativitatea folosirii unui jucator U21. Propunerea Ligii a fost una foarte corecta, in sensul ca sa stimulam acest lucru, ca toate cluburile care folosesc jucatori sub 21 de ani sa fie compensate din punct de vedere financiar de catre LPF. S-a considerat ca suma este prea mica, iar propunerea nu a trecut”.
Viitorul Constanta are cei mai multi tineri in lot (16), urmata de Dinamo (12) si CFR Cluj (7). La campioana Steaua, niciunul dintre internationali U21 nu este titular, fie ca vorbim de Poiana (portar, 18 ani), Cojocaru (portar, 20 de ani), Mihalcea (mijlocas, 17 ani) sau Ontel (atacant, 17 ani).

author avatar
Laurentiu Teodorescu
101 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger