AcasăSPORTDupa Romania, AIBA suspenda si SUA din boxul amator!

Dupa Romania, AIBA suspenda si SUA din boxul amator!

(foto: bocaso-sport.ro)
AIBA (Asociatia Interntionala a Boxului Amator-n.r) dicteaza suspendare dupa suspendare! Dupa Romania, si Statele Unite au fost sanctionate! Reprezentantilor SUA li s-a comunicat ca nu mai au voie sa participe la nicio activitate internationala, incepand cu 19 octombrie.

(foto: bocaso-sport.ro)
Masura de suspendare a SUA este justificata de reprezentantii AIBA prin faptul ca Hal Adonis nu a fost demis de la conducerea federatiei americane de box. Prin aceast demers, Asociatia vrea sa transmita mesajul ca “lipsa de actiune” a federatiilor nationale afiliate intr-un demers ce ar putea afecta imaginea oficialilor AIBA va atrage, fara exceptie, excluderea din comunitatea internationala a boxului amator.
Prin adresa transmisa in aceasta saptamana, Federatiei de Box a Statelor Unite i s-a comunicat ca trebuie  sa-l inlocuiasca din functie pe Hal Adonis, care a fost suspendat din toate activitatile de box amator pe plan intern si international si obligat la plata unei amenzi de 2000 de franci elvetieni.
In cazul Romaniei, suspendarea dictata de AIBA este urmare a declaratiilor lui Rudel Obreja la Jocurile Olimpice de la Beijing legat de aranjamentele de culise ale inaltilor oficiali ai federatiei internationale, intelegeri care au nedreptatit sportivii romani. Obreja a fost imediat sanctionat, retragandu-i-se imediat inalta functie de sef al delegatiei tehnice al Jocurilor Olimpice si ulterior fiind suspendat din functia pe care o avea in cadrul AIBA, pentru ca afirmatiile sale “au creat prejudicii intereselor generale ale AIBA” . Totodata Federatiei Romane de Box i s-a cerut sa-l elimine pe Obreja din fruntea federatiei.
AIBA si-a modificat recent statutul, impunand ca presedintii alesi pe plan national sa fie supusi ratificarii federatiei internationale, ceea ce presupune, de fapt, ca sefii federatiilor nationale nu vor mai fi reprezentantii boxului din tarile lor, ci „instrumente AIBA”.
author avatar
National
193 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger