AcasăSPORTDupa 59 de ani, Real Madrid isi schimba denumirea stadionului

Dupa 59 de ani, Real Madrid isi schimba denumirea stadionului

Goana continua dupa bani face ca cele mai cunoscute cluburi din lume sa adopte masuri radicale pentru a-si imbunatati situatia financiara.

In aceasta situatie se afla si Real Madrid, vicecampioana en-titre a Spaniei, formatie care, din 2014, isi va schimba denumirea propriului stadion.

Gruparea madrilena joaca, incepand din 1947, pe acelasi stadion situat in districtul Chamartin. Inaugurat sub denumirea de Nuevo Estadio Chamartin, stadionul si-a schimbat denumirea in 1955 in Estadio Santiago Bernabeu, in onoarea presedintelui clubului din acea perioada. Incet dar sigur, arena din Madrid a intrat in istoria fotbalului, dupa ce a gazduit numeroase meciuri de interes maxim, inclusiv trei finale de Cupa Campionilor Europeni si una de UEFA Champions League.

Totusi, din 2014-2015, oficialii clubului madrilen au luat decizia sa schimbe denumirea arenei din considerente financiare. Cei de la Real vor sa duca buna relatie de colaborare cu Microsoft la un alt nivel si vor ca stadionul din Madrid sa preia numele celebrei firme americane, pe bani seriosi, evident.

Astfel, in acest moment se vehiculeaza doua variante care vor fi expuse si fanilor, urmand ca acestia sa voteze in cadrul unui referendum organizat intre zecile de mii de socios. Varianta „dura” arata ca, din sezonul 2014-2015, arena din Madrid se va numi „Microsoft Stadium”, iar echipa va inca 20 de milioane de euro pe sezon din aceasta afacere. Varianta „soft” arata ca  stadionul se va numi „Santiago Bernabeu Microsoft Stadium”, iar echipa va incasa „doar” 10 milioane de euro pe sezon.

Cert este ca fanii echipei din Madrid si-au manifestat deja nemultumirea fata de acest scenariu pe numeroase site-uri de socializare.

author avatar
Cristi Ionita
1.083 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger