AcasăSPORTDumitru Dragomir, seful LPF, achitat definitiv pentru luare de mita

Dumitru Dragomir, seful LPF, achitat definitiv pentru luare de mita

Dumitru Dragomir si Gino Iorgulescu au fost achitati definitiv in dosarul in care au fost acuzati de luare si, respectiv, dare de mita privind o tranzactie imobiliara.

Presedintele Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), Dumitru Dragomir, si Gino Iorgulescu, presedintele FC National, au fost achitati, luni, de catre magistratii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Decizia, care este definitiva si irevocabila, a fost luata ca urmare a faptului ca judecatorii au respins recursul procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie (DNA).

Cei doi erau acuzati de luare si, respectiv, dare de mita, in legatura cu o tranzactie imobiliara supraevaluata, care ar fi costat Liga peste 350.000 de euro, informeaza Mediafax, preluat de antena3.ro.

La ultimul termen de judecare a procesului, care a avut loc pe 24 septembrie, procurorul DNA a sustinut ca Tribunalul si Curtea de Apel Bucuresti i-ar fi achitat in mod gresit pe Dumitru Dragomir si Gino Iorgulescu.. Motivul l-ar fi reprezentat faptul ca probele acuzarii nu dovedesc faptele imputate, cerandu-se in consecinta condamnarea celor doi la pedepse cu executare.

Dumitru Dragomir a fost trimis in judecata in 2005 pentru luare de mita, in dosar fiind cercetat si Gino Iorgulescu, pe care procurorii il acuzau de complicitate la luare de mita, spalare de bani, participatie improprie la savarsirea infractiunii de fals intelectual si uz de fals.

Potrivit rechizitoriului, pe 4 aprilie 2001, Dumitru Dragomir ar fi primit de la Gino Iorgulescu un teren din Bucuresti, cu o suprafata de 351,79 de metri patrati, in valoare de 32.600,26 de dolari, pentru ca, in schimb, sa accepte achizitia de catre LPF a unui teren in suprafata de 1.497,21 de metri patrati, din aceeasi zona si a unei constructii in suprafata de 279,72 de metri patrati, nefinalizata si ridicata fara autorizatie pe terenul respectiv.

„Liga a achizitionat imobilele respective cu incalcarea Statutului LPF, cu suma de 355.000 de dolari, pret supraevaluat, deoarece reprezenta o valoare de trei ori mai mare decat pretul practicat pe piata libera in zona respectiva la acea data”, sustinea DNA.

Dorind sa ascunda adevarata natura a bunului dat lui Dumitru Dragomir, Gino Iorgulescu ar fi trecut in proprietatea soferului Florin-Bogdan Badita terenul de 351,79 de metri patrati, printr-un contract incheiat la un notariat public. In acel contract, se mai arata in rechizitoriu, s-a consemnat in fals ca pentru acest imobil s-a achitat suma de 600.000.000 de lei vechi (60.000 de lei noi), desi in realitate acesti bani nu au fost achitati.

author avatar
Ionut Zgimbau
330 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger