AcasăSPORTDrum liber spre titlu pentru Steaua

Drum liber spre titlu pentru Steaua

Toata munca lui Cosmin Contra se poate duce pe Apa Sambetei

Scandal cat casa in Liga 1, cu Petrolul Ploiesti in rolul patitului. Gruparea prahoveana risca o sanctiune drastica pentru ca a incalcat un articol important din ROAF. Doua rivale din campionat au solicitat, deja, pedepsirea „gazarilor”.

Toata munca lui Cosmin Contra se poate duce pe Apa Sambetei

Concret, Petrolului i se reproseaza ca a incalcat articolul 46, care prevede ca orice formatie sa aiba in teren maximum cinci jucatori straini, iar in lot trebuie sa fie cel putin cinci fotbalisti care au junioratul facut in Romania! Pentru ca n-au respectat regula cu jucatorii autohtoni,  ploiestenii risca sa piarda meciurile cu FC Brasov, Otelul Galati si Concordia Chiajna, in care au castigat 7 puncte. Ieri, la primele ore ale diminetii, oficalii FC Brasov si Otelul au sesizat Liga Profesionista cu privire la acest caz, inaintand in acest sens doua plangeri impotriva gruparii petroliste. „Nu este o situatie placuta, dar asta este regulamentul. Noi am luat un punct la acel joc, insa decizia normala nu poate fi decat 3-0 pentru noi. Asteptam hotararea LPF. In astfel de situatii nu este nevoie de contestatie pe foaia de joc, inainte de meci, la pauza sau imediat dupa. Timp de sase luni, o astfel de incalcare a regulamentului se penalizeaza”, a subliniat Constantin Zotta, presedinte FC Brasov.

Jurist la Federatia romana de Fotbal, Adrian Stangaciu da de inteles ca Petrolul Ploiesti nu poate scapa nesanctionata in acest caz: „Este mai mult problema Ligii, pentru ca acolo sunt rapoartele de arbitraj. Dar vom verifica si noi. Regulamentele in vigoare sunt cele din 2011, articolele abolite anul trecut de TAS au fost doar niste modificari aduse ulterior. Ele nu mai sunt in vigoare, in vigoare raman cele din 2011. Stim ca exista aceasta limita de jucatori”.

De pe podium, pe loc retrogradabil

In cazul in care Petrolul va pierde cele 7 puncte, echipa antrenata de Cosmin Contra ajunge pe locul 15 in clasament, sub FC Brasov si Concordia Chiajna. In prezent, prahovenii au 16 puncte si ocupa pozitia a 3-a in Liga 1. Dupa acest scenariu, Steaua ar avea cale libera spre titlu, Petrolul Ploiesti fiind singurul adversar de calibru din campionat al „ros-albastrilor”.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
170 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger