AcasăSPORTDragomir ajuta cluburile sa dribleze Fiscul

Dragomir ajuta cluburile sa dribleze Fiscul

Dragomir a fost intotdeauna protectorul cluburilor

Desi ANAF a blocat conturile mai multor cluburi din campionat, in vederea recuperarii datoriilor, statul roman nu va incasa niciun euro de respectivele societati.

Dragomir a fost intotdeauna protectorul cluburilor

Compania RCS/RDS va vira in zilele urmatoare (termenul limita este 25 ianuarie) transa a doua din drepturile tv aferente sezonului 2012/ 2013. Suma totala se ridica la 8 milioane de euro, bani care vor intra in contul Ligii Profesioniste de Fotbal. De aici, forul condus de Dumitru Dragomir urmeaza sa imparta „cascavalul” celor 18 prim-divizionare, moment asteptat cu nerabdare si de Fisc, in speranta recuperarii datoriilor de la cateva cluburi rau-platnice. Surpriza, insa: ieri, presedintele LPF a dezvaluit ca-i va ajuta pe datornicii din fotbal sa dribleze blocajul impus de ANAF: „Banii din drepturile tv nu sunt ai cluburilor, ci sunt ai LPF; nu avem niciun contract semnat cu cluburile prin care sa fim obligati sa le viram banii! Gruparile care au conturile blocate de Fisc ne-au solicitat sa nu le dam niciun ban din drepturile tv, ci sa-i pastram la Liga, ceea ce vom si face. E simplu, ANAF-ul nu ne poate obliga sa facem aceste viramente, deci banii nu vor ajunge la Fisc!”.

Cu o situatie identica s-a confruntat Dumitru Dragomir si saptamana trecuta, cand UEFA a virat in contul LPF suma de 1,8 milioane de euro, bani dati pentru a fi impartiti cluburilor spre investirea lor in centrele de copii si juniori. Liga n-a dat bani decat anumitor grupari, „la unele echipe nu am putut vira deoarece aveau conturile blocate, iar banii de la UEFA au o destinatie precisa, centrele de copii si juniori,ei nu pot fi folositi in alta parte, nici macar luati de catre statul roman in contul datoriilor cluburilor”, dupa cum a explicat „Corleone”.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
104 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger