AcasăSPORTDragomir a ramas setat pe "free Gigi": Piturca si Becali sunt NEVINOVATI!

Dragomir a ramas setat pe „free Gigi”: Piturca si Becali sunt NEVINOVATI!

Dumitru Dragomir ii tine partea atat prietenului Gigi Becali, cat si dusmanului Victor Piturca

Chiar daca este in razboi cu Victor Piturca, presedintele LPF, Dumitru Dragomir, a declarat marti ca selectionerul echipei nationale, trimis in judecata pentru favorizarea infractorului in dosarul „Valiza”, este „total nevinovat”.

Dumitru Dragomir ii tine partea atat prietenului Gigi Becali, cat si dusmanului Victor Piturca

„Corleone” nu vrea sa-l vada demis pe Victor Piturca de Comitetul Executiv al FRF pentru o condamnare in dosarul „Valiza”. „Piturca este total nevinovat. E pacat sa pateasca ceva. Gigi a spus ca Piti n-a stiut ce i-a dat sa semneze. Daca te roaga cineva sa il ajuti si iti da sa semnezi, neavand nici studii juridice, ti se pare ca il ajuti. Nu poti sa dai pedeapsa pentru asa ceva. Eu nu sunt in relatiile cele mai bune cu Piturca, dar ar fi nedemn si nu as avea caracter sa spun ca el e macar 0,1% vinovat in situatia asta. Piti este total, total nevinovat. Asa cum si Gigi Becali e total nevinovat in acest dosar. Eu as purta tricou inscriptionat si in fata si in spate cu «Free Gigi», de ce nu?”, a spus Dragomir.

Gigi Becali

El a adaugat ca, din punctul de vedere al regulamentelor sportive, cazul „Valiza” s-a prescris: „Avocatii spun ca acest caz a fost judecat o data de instantele sportive, la LPF a fost suspendat, dar intre timp, pentru ca trebuie judecat dupa vechiul regulament, au trecut cei cinci ani si cazul s-a prescris. Daca avocatii gresesc, gresesc si eu. Dar ei asa spun”. Dragomir sustine ca instanta suprema nu poate cere retrogradarea echipei Steaua in Liga 2: „Nu este dupa instanta civila sau penala, este dupa instanta sportiva. Aici nu mai are treaba penalul. Noi o sa facem un material sa explicam situatia la UEFA si FIFA, le vom spune ca n-am iesit din regulamentele lor. Nu vad Liga 1 fara Steaua!”.

Victor Piturca

„Gigi ne este superior tuturor”

Prieten bun cu Gigi Becali, Dumitru Dragomir evita sa-i dea vreun sfat „VIP-ului” de la Rahova pentru a trece mai usor peste perioada in care sta inchis: „Nu e nicio reteta dupa care sa dai sfaturi la asa ceva. M-as hazarda. Acolo personalitatea fiecarui om iese in evidenta. Acolo nu este linia frontului, stai tot intre oameni. Intre oameni destepti si mai putin destepti. Lui Gigi Becali nu poate sa ii dea nimeni nicio recomandare pentru ca traieste in lumea lui, a credintei. Si atata timp cat crede ca Dumnezeu e cu el, toti ceilalti nu au ce sa ii faca. El daca asa gandeste, ne este tuturor superior”.

Liga 1 en-detail

Intrebat daca este clara situatia echipelor Rapid si Universitea Cluj, care nu au primit licenta pentru sezonul urmator, Dumitru Dragomir a raspuns: „Din cate am auzit eu prin Federatie, nu se mai poate face nimic, dar eu am vazut multe lucruri facute pe picior transformate in statute si in regulamente. Dar nu este regulamentar. Pentru cele care participa in cupele europene ne-am interesat si nu se poate scoate licentierea. Nu stiu daca Liga 1 ramane cu 16 echipe, dar cred ca va fi o Liga mica de tot. In afara de cele care n-au primit licenta, avem semnale ca sunt multe care nu pot sa isi desfasoare activitatea. Mai ales cele care promoveaza in Liga 1”.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
253 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger