AcasăSPORTDouglas Teixeira, primul jucator naturalizat din istoria Olandei!

Douglas Teixeira, primul jucator naturalizat din istoria Olandei!

Fundasul lui Twente Enschede, Douglas Teixeira, a fost chemat de urgenta la nationala Olandei pentru dubla cu Andorra si Romania, asta dupa ce titularul Joris Mathijsen s-a accidentat.

Douglas, la primul antrenament sub comanda lui Van Gaal

Daca la primele partide din preliminarii (cu Turcia si Ungaria), Louis van Gaal a mizat pe fotbalisti necunoscuti, pentru confruntarile cu Andorra si Romania, selectionerul de 61 de ani al Olandei parea ca va reveni la sentimente mai bune fata de veteranii „Portocalei mecanice”. Cum Robben, Sneijder sau Mathijsen s-au accidentat, van Gaal a fost nevoit sa caute urgent inlocuitori.

Cea mai mare surpriza este convocarea la lot a primului jucator naturalizat din istoria moderna a reprezentativei Olandei. Douglas Franco Teixeira (24 de ani) a fost sunat luni dupa-amiaza de selectioner, fiind invitat in catonamentul de la Katwijk. Douglas este un jucator brazilian la origini, fiind nascut in  Florianopolis. In 2007, el a venit in Europa, la Twente Enschede, fiind cumparat de clubul batav de la gruparea braziliana Joinville Esporte Clube. Daca in 2010 visa, inca, la „selecao”, Douglas a realizat ca jucand si locuind in Olanda ii va fi mai usor sa faca pasul spre selectionata Tarii Lalelor. De altfel, dupa o discutie cu fostul selectioner batav, Bert van Marwijk, Douglas a optat pentru Olanda si, pe 2 noiembrie 2011, a primit pasaportul olandez. Cu 132 de meciuri si 12 goluri marcate pentru Twente in Eredivisie, brazilianul de 1.92 metri va fi principalul inamic pentru atacul lui Piturca. Pentru confruntarea de la Bucuresti, Van Gaal mai are o noutate. Este vorba despre Ruben Schaken, „aripa” lui Feyenoord Rotterdam, un fotbalist in varsta de 30 de ani. „Am avut fluturi in stomac cand am intrat pe poarta cantonamentului”, a declarat emotionat Schaken. Lotul complet al olandezilor pentru duelurile cu Andorra si Romania ii cuprinde pe: Stekelenburg, Vorm, Vermeer (portari), Heitiga, Vlaar, Martins, Van Rhijn, Janmaat, Viergever, Douglas, Van der Vart, De Jong, Afellay, Emanuelson, Strootman, Kuyt, Van Persie, Huntelar, Lens, Narsingh si Schaken (jucatori de camp).

author avatar
Sebastian Stan
182 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger