AcasăSPORTDosarul transferurilor: Jean Padureanu a colaborat cu procurorii

Dosarul transferurilor: Jean Padureanu a colaborat cu procurorii

Jean Padureanu

Jean Padureanu si Gica Popescu au scapat de condamnare cu executare in Dosarul Transferurilor pentru ca primul a colaborat cu procurorii, iar celalalt a avut o cariera exceptionala.

Jean Padureanu

Conform motivarii instantei in Dosarul Transferurilor, facuta publica de Curtea de Apel, Padureanu nu a primit o condamnare cu executare datorita varstei, a bolii, a faptului ca a colaborat cu procurorii, dar si tinandu-se cont ca a acoperit o parte din prejudiciu, potrivit realitatea.net. La randul sau, Gica Popescu a primit o condamnare cu suspendare pentru ca s0a tinut cont de cariera sportiva „de exceptie”, dar si de faptul ca, la randul sau, a acoperit o parte din prejudiciu.

 

In cazul lui Gigi Netoiu, Instanta a tinut cont ca a fost implicat intr-un singur transfer.

Iata extrase din motivarea procurorilor, conform sursei citate:

Inculpatii Copos Gheorghe, Stoica Mihai, Padureanu Jean, si Netoiu Gheorghe au detinut pozitii importante in cadrul cluburilor de fotbal pe care le-au prejudiciat prin faptele de inselaciune, cu mult peste limita de 200.000 de lei, insa acestia, precum si inculpatul Popescu Gheorghe, au avut o activitate infractionala mai redusa decat cea a inculpatilor Becali Ioan, Borcea Cristian si Becali Victor.

Curtea va tine seama si de faptul ca Padureanu Jean are o varsta inaintata si o stare de sanatatea precara, a acoperit o parte din prejudiciu, iar prin declaratiile sale, a contribuit la stabilirea situatiei de fapt, chiar daca acestea au fost ezitante sub aspectul laturii subiective.

In privinta inculpatului Popescu Gheorghe va avea in vedere cariera sportiva de exceptie a acestuia, faptul ca a acoperit o parte din prejudiciu dar si ca a fost atras in activitatea infractionala de Becali Ioan; referitor la inculpatul Netoiu Gheorghe, va lua in considerare imprejurarea ca a fost implicat doar in realizarea unui singur transfer, dar si ca acesta a deschis un cont cu suma de 116.064 lei asupra careia s-a instituit masura popririi in vederea recuperarii prejudiciului”.

Decizia Curtii de Apel Bucuresti nu este definitiva, putand fi atacata cu recurs. In acelasi Dosar al Transferurilor au mai primit condamnari, cu executare, Ioan Becali, Cristi Borcea, Victor Becali, George Copos si MM Stoica. Toti acestia sunt acuzati de procurori ca, prin transferurile incriminate, ar fi provocat prejudiciu statului si unor cluburi de fotbal.

author avatar
eNational
279 afisari
Zenville

Ultimele știri

Incident la metrou, în Capitală! Metrorex: „A fost raportată o urgență medicală”

Un incident a avut loc, vineri, la metrou, în București, circulaţia trenurilor fiind afectată temporar între Râul Doamnei şi Romancierilor, pe firul 1. S-a...

Umblă magazinele cu puiul vopsit? Cum putem verifica, la vitrină, dacă produsul a fost crescut natural

Aproape că s-a declanşat un scandal naţional după ce Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Horia Constantinescu, a avertizat într-un mesaj transmis miercuri...
proger