AcasăSPORTDopaj. Patru juniori romani, cale intoarsa de la CE de Box

Dopaj. Patru juniori romani, cale intoarsa de la CE de Box

Situatie nedorita pentru sportul autohton. Patru juniori si trei antrenori au fost retrasi de la Europenele de Box, de la Albena, dupa ce specialistii au anuntat ca in cazul sportivilor s-a constatat un rezultat pozitiv la un control antidoping.

Cei patru juniori au fost la testul antidoping fix in urma cu o saptamana, adica in 12 septembrie. Din pacate pentru ei, vestile venite din partea Agentiei Nationale Anti-Doping (ANAD) nu sunt tocmai bune, motiv pentru care mai-marii Federatiei de profil au si decis sa ii trimita acasa de la Europenele de Juniori din Turcia. „Federatia Romana de Box a luat cunostinta de faptul ca ANAD i-a depistat pozitiv, la controlul antidoping din data de 12 septembrie 2017 pe sportivii Palanceanu Tiberiu Ionut, Dumitru Marian Ciprian, Lupu Ionut Marian si Andreas David, componenti ai lotului national de juniori, cu furosemid, substanta interzisa aflata in sectiune diuretice si agenti mascatori (ea este folosita pentru a pierde rapid in greutate si pentru a intra in categorie)”, anunta forul autohton, intr-un comunicat.

Alaturi de cei patru sportivi au plecat de la competitia respectiva si trei dintre tehnicienii lotului national, adica antrenorii responsabili cu pregatirea echipei.

Totodata, reprezentantii Federatiei Romane de Box au anuntat ca au pornit o ancheta in cazul de fata, pe durata careia „toti se afla in stare provizorie de suspendare”. Situatia va ajunge si la urechile reprezentantilor Federatiei Internationale de profil, for pe care oficialii forului romanesc l-au instiintat despre cazul de fata.

E de mentionat faptul ca inca nu s-a aflat un punct de vedere din partea celor vizati de suspendarea provizorie.

114 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger