AcasăSPORTDoliu in lumea sportului! A murit Sergei Lascenko, fostul campion Superkombat din...

Doliu in lumea sportului! A murit Sergei Lascenko, fostul campion Superkombat din 2011

Lascenko s-a impus in turneul final Superkombat din 2011

Luptatorul ucrainean Sergei Lascenko, fostul campion Superkombat din 2011, a incetat din viata, miercuri, la varsta de numai 27 de ani.

Lascenko s-a impus in turneul final Superkombat din 2011

Celebrul luptator ucrainean a fost impuscat mortal de mai multi separatisti prorusi, intr-un spital din Odessa, orasul in care se stabilise luptatorul.

Conform presei locale, Lascenko se afla la un control de rutina alaturi de sotia lui si copilul lor, in varsta de numai un an, in momentul in care trei separatisti au patruns in holul spitalului si au deschis focul.

Lascenko a fost impuscat mortal in gat, in timp ce sotia lui si fiul lor au fost grav raniti.

In ciuda varstei inca fragede, 27 de ani, Lascenko avea un palmares impresionant in materie de sporturi de contact. A fost campion european de muay-thai, in 2009, a castigat turneul final Superkombat din 2011, iar ultimul sau meci a insemnat finala turneului King of Kings de anul trecut, de la Gdansk, finala castigata impotriva polonezului Tomasz Szepkowski.

Avea la activ 33 de victorii si 14 infrangeri in meciuri disputate pe reguli de K1. A luptat de mai multe ori impotriva unor romani, fiind invins de Daniel Ghita, de doua ori, si de Benny Adegbuyi si reusind sa-i invinga pe Sebastian Ciobanu si Vasile Ciobanu.

Meciurile dintre Ghita si Lascenko au facut senzatie

Lascenko s-a batut ultima data in Romania in decembrie 2012, cand a pierdut, la Bucuresti, in fata francezului Freddy Kemayo. Ucraineanul a ajuns sa se bata de-a lungul timpului inclusiv cu Rico Verhoeven, actualul lider de la categoria grea, pe care l-a si invins, la decizie, in mai 2012, la Madrid.

author avatar
Cristi Ionita
9.633 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger