AcasăSPORTDoliu in lumea fotbalului. A murit antrenorul francez Bruno Metsu!

Doliu in lumea fotbalului. A murit antrenorul francez Bruno Metsu!

Lumea fotbalului a suferit o grea lovitura, luni seara, antrenorul francez Bruno Metsu incetand din viata la numai 59 de ani.

Celebru mai ales in zona araba, unde a castigat trofeu dupa trofeu, Metsu a devenit cunoscut la nivel mondial dupa ce a facut senzatie cu nationala Senegalului la Campionatul Mondial din 2002, din Japonia si Coreea de Sud.

Metsu obisnuia sa conduca antrenamentele dupa tonul dat de anumite melodii si era celebru mai ales atmosferei bune pe care reusea sa o intretina in sanul echipelor pe care le pregatea. In 2002, Senegal, o cvasi-anonima la acea vreme, a batut pe Franta, campioana mondiala en-titre, in meciul de deschidere si a ajuns pana in sferturile de finala ale Campionatului Mondial.

Fost jucator la Anderlecht, Valenciennes sau Lille, Metsu a fost vicecampion al Africii cu nationala Senegalului, in 2002, castigator al Cupei Golfului cu Emiratele Arabe Unite, in 2007, castigator al Ligii Campionilor Asiei cu Al Ain, in 2003, si al altor numeroase trofee cu Al Gharafa.

Ultima echipa pe care a antrenat-o a fost Al Wasl, dar in urma cu cateva luni, dupa un meci in care i s-a facut rau, Metsu a decis sa efectueze mai multe analize, iar atunci a aflat o veste teribila. Tehnicianul suferea de cancer in stare terminala la colon, ficat si plamani, boala curmandu-i zilele luni seara.

author avatar
Cristi Ionita
441 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger