Doi pe-un cal!

Castigarea campionatului ligii de fotbal, patronat cu mult talent in echilibristica de distinsul presedinte, Mitica Dragomir, a starnit tot soiul de reactii, unele extravagante, cum ar fi vinderea de suprafete cat palma din gazonul pe care alde Pena i-au infrant pe vaslasii de pe Bega, altele de-a dreptul dusmanoase, avand in vedere sagetile otravite aruncate de perpetuii contestatari ai Otelului, domnii Iancu de Timisoara si Porumboiu de Vaslui.

Atat de multa productie de cerneala extrasa din burtile lor de sepie au aruncat cei doi, incat, la un moment dat, jucatorii si conducerea galatenilor aratau precum minerii lui Condeescu iesiti atunci din sut! Ambii, neintrecuti producatori, primul, de invective si acuzatii, al doilea, de vorbe grele scoase din produsul final obtinut din trecerea prin intestin a fasolei modificate genetic, au iesit, precum sarpele la drumul mare atunci cand are cefalee, pe ecranele mioritice, cu gand sa-i determine pe dunareni sa se retraga, daca se poate, din competitie, iar ei, care au cheltuit milioane de euro, sa se catere in pomul cu poame de aur. Din pacate pentru dansii, balacareala si sperantele in matrasirea de pe primul loc a elevilor lui Dorinel Munteanu n-au avut sorti de izbanda, desi, nefericitii de ei, au cantat fara incetare aria persecutatului, vaitandu-se precum prietenul meu din copilarie, tiganul Gagu, care se plangea mereu ca-i tare sarac fiindca „toti tigani-s doi pe-un cal, numai io cu tata pe unul”! Asa ca cei doi carcotasi ce „calaresc” locurile secunde ale clasamentului au ramas… de caruta, sa-l priveasca peste gard pe „instaritul” Marius Stan aflat singur pe… locul intai! Deh, nenisorilor, nu intotdeauna traistele pline cu carboave aduc fericirea, adica, altfel spus, tricourile de campioni! Mai adastati, ca sunteti tineri! Cat despre Otelul, ce sa spunem? A venit, a jucat, a batut cat a trebuit si va pleca spre terenurile cu gazon hranit cu foc! Dar, cum speranta moare ultima, inca nu ne-a cotropit frica!

P.S. Tot romanul a rasuflat usurat acum cateva zile, cand a aflat de la posturile de televiziune si din presa ca pupila dinamovistului Cristi Borcea, domnisoara Vidican, a fost operata cu succes de o echipa de medici pentru indepartarea unui chist al lui Bartholin, un fel de bumb infectat aflat la partea dinlauntrul stinghiei piciorului! Cum a facut rost demolatoarea casniciei de” caine rosu „ a lui Cristi de aceasta suferinta patologica tocmai in locul acela delicat, doctorii in cauza nu au dat nicio explicatie curiosului nostru popor! Pacat!

author avatar
Dan Claudiu Tanasescu
120 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger