AcasăSPORTDoar Halep o mai bate pe Serena!

Doar Halep o mai bate pe Serena!

Chiar si pe final de cariera, Serena Williams ramane cea mai puternica adversara pentru orice jucatoare din circuitul profesionist feminin. N-a mai pierdut de la memorabilul 6-0, 6-2, de la Turneul Campioanelor.

Si, totusi, exista cineva care nu doar ca nu se teme de americanca, ba, din contra, are cutezanta sa o provoace inaintea fiecarui duel. Curajoasa este Simona Halep, iar ultimul prilej s-a ivit la Miami Open, dupa disputarea partidelor din sferturile de finala. Invingatoare in fata Sloanei Stephens (6-1, 7-5), romanca nu si-a ascuns bucuria ca va da peste Serena Williams in semifinale (meci programat vineri dimineata, dupa ora 4). „Nu va lasati impresionati si mai ales pacaliti de frazele diplomatice rostite de Simona! Ea stie ca o poate bate pe Serena, a demonstrat-o in Singapore (n.n. – la Turneul Campioanelor) si cu siguranta va fi increzatoare si la Miami”, a notat presa de peste Ocean dupa succesul in fata Sloanei Stephens, o presa mult mai atenta de data aceasta la jocul si vorbele Simonei Halep.

Un nou „El Clasico” in tenisul feminin?

Pana la inceputul acestui an, „El Clasico” din tenisul feminin era considerat duelul Serenei cu Maria Sarapova. Dupa ce Simona arata un halucinant inceput de 2015, toti specialistii vorbesc ca romanca i-a luat locul rusoaicei, iar un meci Halep – Serena are toate sansele sa devina o rivalitate istorica. Deocamdata, cele doua s-au mai intalnit de cinci ori pana la semifinala de la Miami; scorul este 4-1 in favoarea lui Williams, insa Simona are cea mai clara victorie: 6-0, 6-2 la Turneul Campioanelor, din Singapore.
In tenis, cateva astfel de partide au ramas in memorie chiar si la 50 de ani de la disputarea lor. Astfel, intre ’75 ’85, de notorietate a fost rivalitatea dintre Chris Evert si Martina Navratilova, pentru ca imediat dupa caderea blocului comunist sa iasa la rampa celebrele finale cu Monica Seles si Steffi Graf protagoniste. In fine, poate ultima rivalitate de notat le-a avut in prim plan pe Lindsay Davenport si Martina Hingis.

Peste 8 milioane de dolari castigate din tenis

In absenta Serenei Williams, Simona Halep devine cel mai puternic nume din circuitul feminin, fapt dovedit si de numarul premiilor castigate pana acum. In total, romanca a contabilizat venituri de 8,3 milioane de dolari! Numai victoria de la Indian Wells, de acum doua saptamani, i-a adus aproape un milion, iar la Miami Open – pana la meciul cu Serena, din semifinale – a strans inca 220.000 de dolari. Si punctele in clasamentul WTA sunt importante: Simona Halep are 960 de puncte adunate din „dubla” Indian Wells – Miami Open.

„Au transformat Miami in Bucuresti”

Chiar si la mii de kilometri departare de tara, Simona Halep s-a simtit ca acasa si asta datorita romanilor din Miami. La partida cu americanca Sloane Stephens, favorita publicului, Simona a fost sustinuta frenetic de conationalii prezenti in tribune. Intr-atat de multa galagie au facut, incat comentatorul televiziunii care a transmis meciul in SUA a remarcat chiar din primul set: „Miami zici ca este Bucuresti. Fanii americani n-ar trebui sa accepte asa ceva”.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
201 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger