AcasăRecomandariDjokovici si Serena, final de poveste

Djokovici si Serena, final de poveste

Tenisul a incetat sa mai fie o lupta continua cu recordurile dusa de Novak Djokovici si Serena Williams. US Open 2016 inseamna restart in sportul alb, cu victorii surprinzatoare atat pe tabloul feminin, cat si la masculin. Americanca nu mai sperie pe nimeni, iar dincolo pare ca s-a terminat cu zambetul triumfator afisat de „Djoker”.

Feţele deznădejdii, Novak Djokovic şi Serenea Williams

Stanislas Wawrinka (31 de ani) este noul campion de la Flushing Meadows. Elvetianul, considerat urmasul marelui Roger Federer, a dezvaluit ca s-a prezentat la ultimul Grand Slam al anului fara obiectiv si fara gandul de a castiga trofeul: „Am venit aici fara sa ma astept la nimic. Dar, cand am pasit pe teren, am incercat sa castig fiecare meci. Acum ma simt complet stors, am dat totul. US Open este Grand Slam-ul pentru care am suferit cel mai mult. In ultimele trei meciuri, finala a fost cea mai grea. Nu am fost departe de a ma da batut, de a renunta, dar la sfarsit am fost foarte mandru de ce am reusit”.

Invingator in ultimele 11 finale disputate (dintre care, trei de Mare Slem), „Stan” a marturisit ca s-a simtit in ziua meciului cu Djokovici ca si cum el ar fi favoritul finalei. Asta, desi elvetianul era, din punct de vedere fizic, mai consumat dupa cele 18 ore petrecute pe teren fata de 9 ale sarbului: „Inainte de meci i-am spus antrenorului Magnus Norman ca este bizar, dar aveam sentimentul ca sunt practic favorit. Aveam impresia ca sunt mai puternic decat Novak. De doua zile ma simteam atat de bine si aveam impresia ca am tot ce trebuie pentru a-l bate… Djokovici este genul de jucator care te impinge sa-ti depasesti limitele daca vrei sa-l invingi”.

De partea cealalta, pe tabloul feminin, avem un nou lider incepand cu aceasta saptamana. Este vorba despre nemtoaica Angelique Kerber, proaspata campioana de la US Open. Este al doilea an consecutiv in care Serena Williams nu reuseste sa se impuna intr-un Grand Slam disputat la ea acasa. Specialistii din tenis deja vorbesc despre retragerea americancei. Din urma vin puternic jucatoare ca „Angie”, Garbine Muguruza, Karoline Pliskova sau Simona Halep, viitoarele superstaruri din circuit.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
424 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger