AcasăSPORTDjokovic si blatul

Djokovic si blatul

Djokovic este la o victorie de primul loc al clasamentului mondial

Novak Djokovic si-a asigurat calificarea in semifinalele Open-ului Frantei, dupa ce italianul Fabio Fognini, viitorul sau adversar, a anuntat ca se retrage din competitie.

Djokovic este la o victorie de primul loc al clasamentului mondial

Ziua a opta a turneului de la Roland Garros, ultima a saptamanii trecute, a adus un meci putin spus ciudat, creditat de multi drept un duel aranjat. Italianul Fabio Fognini s-a impus cu 4-6, 6-4, 3-6, 6-3, 11-9, in fata spaniolului Albert Montanes, desi a jucat intr-un picior ultimele 10 game-uri ale partidei. Afectat de o problema musculara, care il impiedica sa se deplaseze, Fognini a facut noua greseli de picior in finalul setului decisiv, dar a beneficiat de o uriasa mana de ajutor din partea adversarului sau, care a inceput sa loveasca tot mai prost mingile. Fognini a iesit victorios dupa un duel care a durat patru ore si 22 de minute. Ulterior, italianul a anuntat ca nu va putea evolua in meciul cu Novak Djokovic, din sferturi, partida programata astazi. Astfel, belgradeanul s-a calificat deja in semifinale la Roland Garros si are cale libera catre sefia ATP.

Montanes (in dreapta) i-a oferit lui Fognini victoria din optimi

Sarbul mai are nevoie de o singura victorie pentru a deveni noul lider mondial, dar si pentru a egala recordul lui John McEnroe, din 1984, care a inceput sezonul cu 42 de victorii consecutive.

author avatar
Cristi Ionita
160 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger