AcasăSPORTDin interes, Button a spart boicotul in Bahrein

Din interes, Button a spart boicotul in Bahrein

Button (dreapta) si Hamilton sunt la mana familiei regale din Bahrain

Pilotii care participa la Campionatul Mondial de Formula 1 si-au dat acceptul sa concureze duminica, pe circuitul de la Shakir (Bahrain), la insistentele britanicului Jenson Button, de la McLaren Mercedes.

Button (dreapta) si Hamilton sunt la mana familiei regale din Bahrain

Initial se vorbise ca pilotii vor boicotarea Grand Prix-ului din Bahrain din cauza luptelor de strade care au loc zilnic intre fortele armate loiale regelui Al Khalifa si grupurile de rebeli care reprezinta opozitia. Totusi, dupa ce Bernie Ecclestone, omul care detine drepturile de imagine ale competitiei, si-a dat acordul ca etapa din Bahrain sa se dispute conform programului, pilotii au revenit si ei la sentimente mai bune.

Principalul artizan al anularii boicotului pilotilor este britanicul Jenson Button, de la McLaren Mercedes. Acesta a laudat conditiile oferite de organizatorii cursei din Bahrain si a precizat ca la Shakir lucrurile sunt cat se poate de calme. Button este acuzat, insa, ca i-a indemnat pe pilotii sa accepte sa concureze pe circuitul din Bahrain doar din interes. 40% din actiunile echipei britanice McLaren Mercedes sunt detinute tocmai de familia regala din Bahrain, iar conducatorii se tem ca regele Al Khalifa nu va mai sustine financiar gruparea pentru care “alearga” Button si Lewis Hamilton. Retragerea generosului sponsor ar insemna o lovitura dura, mai ales in conditiile in care cei doi piloti britanici au sanse reale sa se bata anul acesta pentru titlul de campion mondial. Hamilton este lider la general, cu 45 de puncte, iar Button este pe locul al doilea, la numai doua puncte in urma coechipierului sau.

author avatar
Cristi Ionita
59 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger