AcasăSPORTDilema „stejarilor”, deja calificati la Cupa Mondiala din 2015: Cu Noua Zeelanda...

Dilema „stejarilor”, deja calificati la Cupa Mondiala din 2015: Cu Noua Zeelanda sau cu Franta?

Ionut Dumitru, eseu spectaculos in meciul cu Spania

Echipa nationala de rugby a Romaniei a zdrobit Spania, la Cluj, si si-a asigurat prezenta la turneul final al Cupei Mondiale, programat anul viitor, in Anglia.

Ionut Dumitru, eseu spectaculos in meciul cu Spania

Victoria cu 32-6 a fost asigurata de eseurile lui Ionut Dumitru si Valentin Calafeteanu, la care s-a adaugat un eseu de penalitate, si Florin Vlaicu (doua lovituri de pedeapsa si trei transformari). Cu al treilea success pe 2014, „stejarii” conduc detasat in Cupa Europeana a Natiunilor, cu 33 de puncte stranse in opt partide; pe doi este Georgia (28 de puncte din 7 meciuri), iar pe trei urmeaza Rusia (18 puncte din 7 jocuri). Romania mai are de disputat doar doua intalniri, cu Belgia, pe 8 martie (la Constanta), si Georgia, in deplasare, o saptamana mai tarziu. Daca va termina „preliminariile” pe primul loc, Romania va fi plasata in grupa C la Cupa Mondiala, alaturi de Noua Zeelanda, Argentina, Tonga si castigatoarea continentului african; pe de alta parte, un loc doi in CEN ii trimite pe „stejari” in grupa D, impreuna cu Franta, Irlanda, Italia si Canada.

„Este singura noastra dilema, dar una placuta”, sustin la unison tricolorii, bucurosi ca au asiguranta prezenta si la urmatoarea editie a Cupei Mondiale.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
139 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger