AcasăSPORTDigiSport a luat si Europa League!

DigiSport a luat si Europa League!

Dupa achitionarea drepturilor pentru UEFA Champions League (intr-un parteneriat cu DolceSport), compania RCS&RDS a mai dat o lovitura pe piata media, castigand in fata celor de la PRO batalia pentru transmiterea competitiei Europa League.

In viitor, superpartide de genul Manchester City - Sporting Lisabona (3-2) vor fi urmarite la DigiSport

In 2009, trustul lui Adrian Sarbu platea 30 de milioane de euro pentru drepturile de a difuza meciurile din Europa League timp de trei ani. Pentru televiziunele mogulului, in special pentru postul de nisa Sport.ro, a doua competitie organizata de UEFA reprezenta, cumva, un balon de oxigen, avand in vedere faptul ca PRO-ul nu mai detinea nimic in materie de fotbal, exceptie facand doar Cupa Romaniei. In  februarie a.c, „Gazeta sporturilor” aprecia, insa, ca investitia in Europa League n-a fost deloc una profitabila pentru trustul PRO, care ar fi incasat din publicitate cel mult un milion de euro pe sezon. In aceste conditii, se poate naste teoria potrivit careia, in acest an, PRO-ul a cedat deliberat lupta cu RCS&RDS, constient de faptul ca afacerea nu este una rentabila. Surse din piata afirma ca DigiSport a luat si Europa League, asta la numai o saptamana dupa ce compania condusa de Zoltan Teszari anunta, oficial, preluarea drepturilor tv pentru UEFA Champions League (perioada 2012 – 2015), in tandem cu DolceSport, fiecare urmand sa transmita in direct cate trei partide. O data cu achitionarea supercompetitiilor Liga Campionilor si Europa League, DigiSport va controla aproape intreaga piata a transmisiunilor sportive din Romania, cu atat mai mult cu cat canalele Digi detin deja exclusivitate pe campionatele Italiei, Angliei, Spaniei si Frantei, plus cele sapte optiuni din Liga 1, plus Formula 1, campionatul mondial de motociclism si Euroliga de baschet.

Asadar, din aceasta vara, DigiSport si DolceSport vor ramane fara competitori la nivelul televiziunilor de sport. GSP TV, SportKlub si Sport 1 dispar usor-usor, iar Sport.ro va ramane cu „susele” din wrestling, skandenberg si K1. Deja, SportKlub a anuntat oficial ca, de la 1 iunie, va inceta transmisia, si asta nu doar in Romania, ci si in Ungaria, acolo de unde a fost „expulzata” de acelasi competitor, DigiSport. In redactiile Sport 1 si GSP TV, de asemenea se discuta despre faliment.

author avatar
Sebastian Stan
923 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger