AcasăSPORT"Diavoli" de 3,3 miliarde de dolari

„Diavoli” de 3,3 miliarde de dolari

Gruparea engleza Manchester United ramane, pentru al optulea an la rand, cea mai bine cotata societate sportiva din lume si prima care depaseste, ca valoare, bariera celor 3 miliarde de dolari!

Clubul manageriat de Alex Ferguson este cotat la 3,3 miliarde de dolari de specialistii americani ai revistei „Forbes”. La mare distanta, pe locul 2, este gruparea Dallas Cowboys (fotbal american), evaluata la 2,1 miliarde de dolari. Desi nu au stralucit la nivel de rezultate sportive in sezonul 2011/ 2012, englezii de la Manchester United au fost extrem de activi pe segmentul de marketing, semnand contracte de publicitate avantajoase cu Kansai Group(producator japonez de vopsele), China Construction Bank si General Motors.

Totusi, desi este cel mai puternic brand sportiv al planetei, Manchester United ocupa abia pozitia a treia in topul incasarilor pe sezonul trecut, cu 514 milioane de dolari, in spatele gigantilor spanioli Real Madrid (604 milioane de dolari) si FC Barcelona (587 milioane de dolari).

author avatar
Cristi Ionita
55 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger