AcasăSPORTDezastru pentru Romania la Campionatele Europene de Gimnastica

Dezastru pentru Romania la Campionatele Europene de Gimnastica

Romania se va intoarce de la Campionatele Europene de gimnastica artistica fara nicio medalie, nici la masculin, dar nici la feminin, dupa ce ieri, in ultima zi a finalelor pe aparate, Denisa Golgota a dezamagit in finalele de la sol si barna. 

Argint si bronz cucerise Golgota la sol si sarituri la ultima editie, insa acum in Polonia, la Szczecin, Denisa mai degraba a dezamagit, ratand top 3 la ambele finale. In prima, la barna, Golgota a terminat pe 5 cu o nota mica, 12.166, dupa ce spre sfarsitul exercitiului sau, din pacate, a coborat de pe aparat. Aurul a fost obtinut acolo de Alice Kinsella din Marea Britanie, fata fostului jucator de fotbal Mark Kinsella, din Irlanda, fotbalist important la Charlton sau Aston Villa.  Din pacate, nici la sol sportiva de 17 ani din Romania nu a impresionat, clasandu-se pe locul 4, cu 13.366, la doar o zecime de locul 3 si medalia de bronz, obtinuta de rusoaica Angelina Melnikova. O zecime cu care Golgota a fost penalizata dupa ce la una dintre diagonale, Denisa a avut o mare ezitare, a facut un pas mare inainte si a iesit cu un picior din covorul de concurs. Aurul a fost obtinut de Melanie de Jesus dos Santos, Franta, campioana europeana absoluta si la individual compus. In finala de sambata de la sarituri, Golgota, nascuta la Alimpesti, in judetul Gorj, a terminat pe 6.  Iar la individual compus, in finala de vineri, romanca a terminat pe un dezamagitor loc 17. Este cel mai slab rezultat al Romaniei la Campionatele Europene in ultimii 52 de ani. La masculin, in plus, nu s-a obtinut nici macar o simpla calificare in finale. Romania se va prezenta in toamna la Campionatele Mondiale de gimnastica de la Stuttgart, Germania, acolo unde marea miza va fi obtinerea biletelor pentru JO 2020 de la Tokyo, Japonia.

author avatar
Andrei Coman
286 afisari

1 COMENTARIU

  1. PENTRU ASTA TREBUIE SA-I MULTUMIM LU tolontan CARE A DUS O CAMPANIE INVERSUNATA SI PERVERSA IMPOTRIVA ANTRENORILOR LOTULUI NATIONAL,PE CARE IA ACUZAT DE RELE TRATAMENTE/Batai administrate UNOR SPORTIVE.CINE ?CARE? SOATZA LU Bogdan Diaconu politician-Maria Olaru,care cu marturiile ei nu stiu cit de reale a determinat alungarea de la loturile nationale ale ROMANIEI a ANTRENORILOR BELLU SI BITANG ! SI DE ATUNCI SA ALES PRAFUL! Maria Olaru prin aceasta diversiune facuta in preajma alegerilor din 2016 a dat doua lovituri-la prabusit in preferintele romanilor pe sotul ei Bogdan Diaconu (la alegeri n-a mai fost votat!)si a distrus gimnastica in Romania denigrandu-i pe BELLU SI BITANG,provocand demisia lor ca antrenori la loturile nationale de gimnastica a ROMANIEI.La campania asta pionul principal a fost tolontan! Asa cum pe vremuri Brucan scria in Scanteia si a doua zi cei criticati erau arestati de comunisti..Alt reporter care a scris despre GICA POPESCU practic la bagat pe baci la puscarie este tot de la jsp-geambasu! prin asa zisele investigatii jurnaliste. Bucurati-va bah ziaricilor de doi bani! ati distrus sportul romanesc de dupa 89!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger