AcasăSPORTDecizie soc luata de Sarbu: ProSport renunta la suportul print! GSP va...

Decizie soc luata de Sarbu: ProSport renunta la suportul print! GSP va ramane singurul ziar de sport pe taraba

Surse din media sustin ca Publimedia – divizia de publishing a companiei MediaPro – analizeaza varianta renuntarii la varianta print pentru ziarul Prosport, cotidianul lansat in 1997, de catre echipa condusa de Ovidiu Ioanitoaia si Catalin Tolontan, tot sub bagheta lui Adrian Sarbu, urmand sa functioneze exclusiv pe on-line, dupa modelul gandul.info.

Aceasta este coperta primului numar al ziarului Prosport, din 2 iulie 1997

In urma cu 5 ani, trustul Ringier retrimitea ziarul „Prosport” in portofoliul MediaPro. Elvetienii au stipulat o clauza in contractul intocmit, conform careia oamenii lui Adrian Sarbu nu au voie sa faca schimbari majore pe durata intelegerii semnate.

Adrian Sarbu

Termenul a expirat si, cum mai toate titlurile detinute de Publimedia migreaza spre online, ziarul de sport va urma calea imbratisata deja de „Gandul” lui Cristian Tudor Popescu, ori de alte ziare de moravuri usoare. Merita mentionat faptul ca strategia abordata de Publimedia vizeaza inglobarea Prosport in vartejul celorlalte publicatii in-line (sport.ro, gandul.info, cancan.ro, protv), care pacalesc cititorii prin vanturarea stirilor de la unii la altii, acelasi „du-te-víno” intamplandu-se inclusiv cu vizitatorii fiecarui webpage in parte.

Si tu, Playboy?

Culmea este ca, pe langa Prosport, se pregateste sa treaca exclusiv in format on-line si una dintre revistele apreciate de sexul tare. Este vorba despre „Playboy”, versiune aparuta in Romania in 1999. In curand, si aceasta va putea fi citita doar de utilizatorii de Internet. Ziarul „Prosport” a aparut la data de 2 iulie 1997, fiind al doilea succes de piata al anului, dupa cotidianul „National”. Editat de MediaPro, „Prosport” a debutat sub conducerea lui Ovidiu Ioanitoaia, functia de redactor sef fiind detinuta de Catalin Tolontan. In 2003, titlul a fost cedat catre Ringier, iar conducerea publicatiei a fost preluata de echipa Cristian Topescu- Dorin Chiotea. Incepand cu 12 ianuarie 2008, MediaPro a rascumparat ziarul de la trustul elvetian, cel care detine si astazi tabloidul „Libertatea”. In lumina noilor evenimente care se vor produce pe piata media din Romania, „Gazeta sporturilor” va ramane, parafrazand un moderator tv, „probabil singura publicatie zilnica de sport care se vinde pe taraba”.

author avatar
Sebastian Stan
1.591 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger