AcasăSPORTDecizie istorica in fotbal: reluarile video vor ajuta arbitrii

Decizie istorica in fotbal: reluarile video vor ajuta arbitrii

Arbitrii vor avea voie sa consulte reluarile video inainte de a lua o decizie

Ajutorul video pentru arbitri, pe baza reluarii fazelor, va fi introdus incepand cu sezonul viitor sub forma de experiment, a anuntat International Football Association Board, organul care determina Legile Jocului de Fotbal.

Arbitrii vor avea voie sa consulte reluarile video inainte de a lua o decizie

Decizia a fost luata la Cardiff, in timpul unei sedinte la care a participat si noul presedinte FIFA, Gianni Infantino. Tehnologia video va fi folosita, experimental, in urmatorii doi ani, in anumite conditii, scrie Le Parisien. „Am luat o decizie istorica pentru fotbal. FIFA si IFAB conduc acum discutiile pe aceasta tema, nu le stopeaza. Am demonstrat ca ascultam dorintele fanilor si ale jucatorilor”, a declarat Infantino.
Treisprezece ligi si federatii nationale si-au manifestat interesul de a lua parte la testarea noii tehnologii. „Sistemul a fost deja testat in Olanda. Am vorbit cu presedintele federatiei batave, Michel van Praag, si el era foarte incantat de rezultate. Astepta doar sa fie adoptat. Sunt foarte deschis ca fotbalul sa introduca noile tehnologii, dar trebuie sa avem grija sa nu aiba de suferit cursivitatea jocului. Aceasta cursivitate contribuie la farmecul fotbalului”, a declarat Razvan Burleanu, presedintele FRF, la aflarea deciziei de la Cardiff.
Aceasta decizie reprezinta al doilea pas inspre deschiderea fotbalului catre tehnologia video dupa introducerea sistemului de supraveghere a liniei portii, validat in 2012 si utilizat cu succes la Cupa Mondiala din 2014.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
100 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger