AcasăSPORTDecizia TAS: Pandurii - Otelul 0-3. Titlu merge la Galati!

Decizia TAS: Pandurii – Otelul 0-3. Titlu merge la Galati!

otelul-galati-campioana-titlu-decizia-tas-timisoara

Otelul Galati e noua campioana a Romaniei la fotbal! Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a dat publicitatii, miercuri, un comunicat, in care anunta decizia de a respinge memoriul clubului Pandurii Targu Jiu, astfel ca meciul cu Otelul Galati din etapa a XIX-a a Ligii I va ramane consemnat cu scorul de 0-3.

otelul-galati-campioana-titlu-decizia-tas-timisoara„Nu am simtit in niciun moment ca pot pierde campionatul, pentru ca stiam argumentele pe care le aveam de partea mea, adica munca si pregatirea fizica. Imi ziceam ca o echipa cu doi-trei jucatori valorosi nu poate sa ne ia fata. Vom trata si meciul cu Astra din ultima etapa la fel de serios, vom merge la Ploiesti cu toti jucatorii care au evoluat pâna acum. Banii din Champions League nu trebuie sa ne ia mintile si sa devenim grandomani, dar in mod cert ne mai trebuie 2-3 jucatori noi, dar care sa nu iasa din plafonul salarial impus la echipa”, a spus antrenorul Otelului Galati, Dorinel Munteanu.

Lui Marian Iancu, patronul celor de la FC Timisoara, nu i-a placut deloc decizia TAS si i-a mai „intepat” o data pe galateni reprosandu-le ca arbitrii i-au ajutat sa devina campioni.

„Asta e marele nostru castig, ca TAS a validat decizia comisiilor. In rest, avem o campioana nemeritata. Pacat de munca lui Dorinel, pacat de munca jucatorilor, trei puncte la masa verde, 12 puncte facute cadou in cascada de arbitri, un campionat fraudulos castigat de o echipa fara niciun fel de merit. Mai mult de locurile 5-6 nu aveau cum sa obtina (…) Felicit comisiile Ligii, comisiile Federatiei, iata ca incep sa functioneze. Bravo Mircea Sandu, bravo Dragomir, bravo comisiilor! In rest, am pierdut un campionat, fotbalul nu se va dezvolta din cauza arbitrilor care au driblat in mod necinstit regulamentul si vor trebui sa raspunda, pentru ca avem o campioana care nu merita. Nici macar nu a investit in infrastructura, iar Marius Stan mai are si nesimtirea sa spuna ca nu isi propune nimic in grupele Ligii Campionilor, iar toate astea trebuie analizate de cei care conduc si sa ia masurile care sunt necesare”, a spus Iancu, la Gsp Tv.

Redam comunicatul TAS:

„Tribunalul de Arbitraj Sportiv a emis decizia apelulurilor formulate de clubul roman de fotbal CS Pandurii Lignitul in legatura cu neprogramarea la meciurile oficiale si la meciul CS Pandurii Lignitul – FC Otelul Galati, programat initial la 25 februarie 2011.

Liga Profesionista de Fotbal din Romania a hotarat ca meciul sa fie pierdut prin neprezentare de CS Pandurii Lignitul ca urmare a neindeplinirii obligatiilor de catre club si a nerespectarii deciziilor anterioare ale LPF.

TAS a considerat primul apel al CS Pandurii Lignitul din 1 martie 2011 inadmisibil (apelul impotriva deciziei Comisiei pentru Solutionarea Litigiilor din 8 februarie 2011 care a sanctionat clubul cu neprogramarea in meciuri oficiale si cu interzicerea de a mai face transferuri pana la plata datoriilor) si a respins al doilea apel din 6 aprilie 2011 (apelul impotriva deciziei Comisiei de Recurs a LPF din 10 martie 2011, potrivit careia meciul CS Pandurii Lignitul – FC Otelul Galati se omologheaza cu victoria oaspetilor). Ca urmare a acestora, rezultatul meciului dintre CS Pandurii Lignitul si FC Otelul Galati este neschimbat, 0-3.

Intreaga motivare a deciziei va fi comunicata in cateva saptamani celor doua parti”.

186 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger