AcasăSPORTDe preferat in dauna Greciei: Putem profita cu Croatia! La Zagreb e...

De preferat in dauna Greciei: Putem profita cu Croatia! La Zagreb e harababura!

Suporterii croati fac atmosfera la fiecare meci al "nationalei"

Evenimentele din ultimele 48 de ore tind sa-i dea dreptate lui Victor Piturca, selectionerul declarand la finalul meciului cu Estonia ca, pentru baraj, ii prefera ca adversari pe croati in dauna grecilor.

Suporterii croati fac atmosfera la fiecare meci al "nationalei"

Haos in fotbalul croat, desi echipa nationala a prins locul de baraj pentru „mondialul” de anul viitor. Esecul din ultima partida, 0-2 in Scotia, a dus la demisia antrenorului Igor Stimac, insa presa banuieste ca, de fapt, plecarea selectionerului s-a facut la presiunea lui Zdravko Mamici, boss-ul campioanei Dinamo Zagreb. Considerat cel mai puternic om din Croatia, Mamici controleaza tot ce misca in fotbal, inclusiv numirea fostului mare international Davor Suker in functia de presedinte al Federatiei fiind decisa de el! Acesta din urma, la indicatiile lui Mamici, i-a adus la conducerea primei reprezentative pe fratii Kovaci, Niko si Robert. Cei doi au misiunea sa califice „nationala” la turneul final al Cupei Mondiale din Brazilia. „As vrea ca Niko sa ramana selectioner si dupa baraj, indiferent de rezultat”, s-a limitat sa declare Davor Suker.

Jucatorii se antreneaza fara chef, rezultatele sunt pe masura

Cu toate acestea, situatia ramane tensionata. Miroslav Blazevici – tehnicianul care a adus Croatiei medalia de bronz la „mondialul” din Franta ’98 – il acuza pe Suker ca este carpa miliardarului de la Dinamo Zagreb: „Mamici si-a pus oamenii sai peste tot, inclusiv in fruntea Federatiei. Este o rusine ce se intampla!”. Merita mentionat si ca Mario Mamici, fiul lui Zdravko, este agentul celor mai importanti internationali croati ai momentului!

Grecia are o defensiva „beton”

Dintre toate cele patru reprezentative aflate in urna capilor de serie, echipa nationala a Greciei are cea mai puternica aparare. In preliminarii, elenii au castigat cinci meciuri cu 1-0, demonstrand forta defensiva si eficacitate maxima. Prin comparatie, Croatia este o trupa cu evolutii oscilante si care de multe ori clacheaza in momentele cheie. Tragerea la sorti pentru barajul de calificare la Cupa Mondiala va avea loc luni. Romania poate intalni una dintre urmatoarele patru echipe: Portugalia, Croatia, Ucraina si Grecia.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
192 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger