AcasăRecomandariDe ce Halep nu va fi in veci Hagi

De ce Halep nu va fi in veci Hagi

Ce defineste un mare campion? Si, mai ales, cum poate intra el pentru totdeauna in inimile fanilor, ale suporterilor de rand, ce-i care merg pe stadioane/ arene sportive indiferent de starea vremii, probleme financiare sau de sanatate?

Halep pare a nu pricepe de ce Hagi a ales sa transpire pentru tricolor

Cu siguranta ca Simona Halep nu s-a gandit niciodata sa caute aceste raspunsuri. Au facut-o altii inaintea ei, de la Ilie Nastase si pana la Gica Hagi. Ultimul este model de urmat in viata printre machidoni si idol pentru mircobistii romani, poate exemplul cel mai elocvent de sportiv nebun dupa tara pe care o reprezinta. De ce Halep nu va fi niciodata Hagi? Pentru ca ii lipseste fix aceasta dragoste de tricolor. Iar cand a avut oportunitatea sa demonstreze contrariul, s-a scuzat ca este obosita si nu poate juca pentru Romania in meciul cu Canada, din Cupa Federatiei.
Cu ani in urma, intr-o partida nu decisiva pentru echipa nationala, Gica Hagi si-a pierdut tatal chiar in saptamana deplasarii in Irlanda. In doliu si vizibil indurerat, cel mai mare fotbalist roman al tuturor timpurilor s-a urcat totusi in avionul delegatiei romane si, in calitate de capitan al „tricolorilor”, i-a condus pe colegi spre o victorie cu 1-0 printr-un gol marcat chiar de el!

Djokovici a batut SUA intr-un picior

Gica Hagi

Inclus deja in panteonul tenisului, Novak Djokovici nu tine cont de statutul pe care-l are atunci cand vine vorba sa lupte pentru onoarea Serbiei. Si o face chiar si intr-un picior, asa cum s-a intamplat la semifinala Cupei Davis din 2013, impotriva SUA. In primul set al meciului cu Sam Querrey, „Nole” a calcat stramb si si-a luxat glezna, dar n-a abandonat. Dimpotriva, dupa ce a pierdut setul respectiv (7-6 pentru american), Djokovici s-a intors parca mai puternic pe teren si, strangand din dinti de durere, l-a pulverizat pe Querrey (6-1, 6-0).
Ce a declarat Novak Djokovici imediat dupa aceasta intalnire ar trebui sa memoreze Simona Halep ca pe un citat: „Nu sunt dese ocaziile cand poti juca pentru tara ta, impreuna cu alti 15 oameni care au acelasi scop maret. Este o responsabilitate extrem de importanta, cu asa ceva nu-i de glumit!”.

Nu a fost niciodata decisiva pentru Romania in Cupa Federatiei

In ultimul an (intre ianuarie 2014 si februarie 2015), Simona Halep a jucat de sase ori pentru Romania in Cupa Federatiei si nicio victorie a ei n-a fost decisiva, n-a contat la fel de mult ca golurile lui Hagi pentru „nationala” de fotbal. Din contra, a pierdut in mod surprinzator de trei ori si de fiecare data a fost nevoie ca fie ca Sorana Cirstea, fie ca Irina Begu sa salveze situatia. Primul esec a venit intr-un meci cu Timea Babos (6-1, 5-7, 3-6), noroc ca Begu si Niculescu (foto) s-au impus la „dublu” si astfel Romania a batut Ungaria (februarie 2014). Peste numai doua luni, Simona a cedat si in fata Anei Ivanovici cu 3-6, 7-6, 3-6 (era meciul 3 dintre Romania si Serbia), dar Sorana Cirstea a calificat Romania in Grupa Mondiala II prin victoria in fata Bojanei Jovanovski. In fine, nu mai departe de luna februarie a acestui an, la un Romania – Spania, Halep s-a inclinat si in fata Garbinei Muguruza (4-6, 3-6), fix intr-un moment cand scorul era 1-1. Ibericele au condus cu 2-1 dupa aceasta victorie, dar inca o data Irina Begu si Monica Niculescu au fost cele care au intors rezultatul in favoarea echipei Romaniei.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
697 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger