AcasăRecomandariDat in fapt chiar de "fratele" sau, la ultimul termen din dosarul...

Dat in fapt chiar de „fratele” sau, la ultimul termen din dosarul „Valiza”, Piturca pierde nationala!

Finantatorul Stelei a declarat, ieri, la Inalta Curte de Casatie si Justitie, ca dupa ce Teia Sponte a fost prins cu valiza cu 1,7 milioane euro, la Cluj, in 2008, el a antedatat actul de vanzare-cumparare a unui teren, iar pe Victor Piturca l-a pus sa semneze ca martor, precizand ca nu mai stie daca i-a spus ce este acel act. Verdictul in acest dosar va fi dat pe 4 iunie.

Gigi Becali a fost adus incatusat, ieri, la ICCJ

Completul de cinci judecatori de la ICCJ a inceput in jurul orelor 12.45 judecarea recursului procurorilor anticoruptie in dosarul „Valiza”, formulat dupa ce un alt complet de la instanta suprema a dispus achitarea lui Gigi Becali, Teia Sponte, Alina Florentina Ciul, Victor Piturca si Radu Gheorghe Marino in acest proces. La inceputul sedintei, presedintele completului, judecatoarea Livia Stanciu, a dispus ca lui Gigi Becali sa ii fie scoase catusele. De bunavoie si nesilit de nimeni, finantatorul clubului Steaua a recunoscut in fata magistratilor ca, in 2008, inaintea meciului dintre „U” Cluj si CFR Cluj, a oferit 1,7 milioane de euro jucatorilor „sepcilor rosii”. „Este vina mea, eu am presimtit ceva si i-am zis lui Teia Sponte sa spuna ca banii sunt ai lui Gigi Becali si ca sunt pentru un teren. Teia Sponte si Victor Piturca nu sunt vinovati pentru ce le-am ordonat eu sa faca. Declaratia de atunci a lui Sponte a fost pentru ca asa i-am spus eu. Teia stia pentru ce sunt banii, dar nu avea nicio treaba. El trebuia doar sa se duca si sa dea banii, Teia nu poate fi acuzat”, a precizat Becali. Completul de cinci judecatori de la ICCJ a amanat pe 4 iunie verdictul final in dosarul „Valiza”.

Un complet de trei judecatori al instantei supreme a decis in 17 aprilie 2012, cu doua voturi pentru si unul impotriva, achitarea lui Gigi Becali, Teia Sponte, Alina Florentina Ciul, Victor Piturca si Radu Gheorghe Marino in dosarul „Valiza”, apreciind ca lipseste unul dintre elementele constitutive ale infractiunii de coruptie. Unul din cei trei judecatori din complet a avut o opinie separata, considerand ca acestia trebuie condamnati la inchisoare cu suspendarea executarii pedepsei. Decizia de achitare a fost contestata de procurori la completul de cinci judecatori al instantei supreme. In decembrie 2008, Gigi Becali a fost trimis in judecata in dosarul „Valiza” de catre procurorii Directiei Nationale Anticoruptie, fiind acuzat de dare de mita si fals in inscrisuri sub semnatura privata, iar Victor Piturca a fost trimis in judecata pentru favorizarea infractorului.

Selectionerul a semnat „ca primaru'”

Victor Piturca isi joaca mandatul de selectioner in acest proces

In legatura cu falsificarea unor inscrisuri, una dintre acuzatile care i-au fost aduse in dosarul „Valiza”, Gigi Becali a spus ca totul a plecat de la o discutie referitoare la modul in care ar trebui sa se procedeze daca Teia Sponte este prins cand le da banii jucatorilor de la U Cluj: „Eu sunt un om responsabil, doar eu trebuie sa raspund pentru faptele mele. Eram la OTV in seara aceea … Teia era arestat si numara banii. La TV ma vede Volcinschi, care ma iubea foarte tare. A sunat Marino cand eram la OTV, care imi spune: «Gigi, cand iei terenul, cand aia si…». Eu m-am prins. La OTV vorbeam despre prinderea lui Teia. Pentru a salva suma de bani si nu pentru a incerca sa scape de raspunderea penala am incheiat acele inscrisuri, toate demersurile facute vizand cele doua antecontracte de vanzare-cumparare au fost realizate de mine. Am schimbat data ca sa pot sa iau banii. Nu are nimeni nicio vina, eu am semnat, eu am scris tot. Piturca a venit la Palat. L-am luat: «Vino si semneaza aici, martor». Piturca nici habar nu avea ce semneaza, nu stia nimic. Nu mai tin minte daca i-am spus lui Piturca la ce anume se refera actul pe care il pusesem sa-l semneze”.

Il demite „Nasu'”?

Situatia in care se afla acum Victor Piturca este una cat se poate de ingrata. Vorbele lansate de Gigi Becali ii pot atrage selectionerului chiar rezilierea contractului cu Federatia Romana de Fotbal. Decizia apartine presedintelui Mircea Sandu, care acum ar avea motiv sa propuna Comitetului Executiv inlaturarea staff-ului tehnic al nationalei. Nu trebuie omis faptul ca Piturca are multi dusmani in C.Ex al FRF, cel mai important fiind seful LPF, Dumitru Dragomir.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
2.384 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger