AcasăSPORTCupa Mondiala cu 40 de echipe

Cupa Mondiala cu 40 de echipe

Platini este un reformator in fotbal

Presedintele UEFA, Michel Platini, a declarat, ieri, ca este de acord ca la Cupa Mondiala din 2018 sa participe 40 de echipe nationale in loc de 32, numarul admis in prezent pentru un turneu final.

Platini este un reformator in fotbal

„Sunt de acord sa fie mai multe echipe din Africa, Asia, Oceania si America de Nord la Cupa Mondiala. De ce nu am putea trece de la 32 la 40 de echipe? S-ar face opt grupe cu cate cinci echipe. Si, conform studiilor noastre, nu s-ar adauga decat trei zile in plus de competitie”, a declarat Michel Platini.

Declaratia presedintelui UEFA vine la doua zile dupa ce seful FIFA, Joseph Blatter, a propus reconsiderarea numarului de echipe de pe fiecare continent: „Trebuie sa acordam federatiilor africane si asiatice locul pe care il merita. Europenii si sud-americanii au cele mai multe locuri pentru Cupa Mondiala chiar daca au mai putine federatii ca Africa si Asia. Nu este normal ca Africa sa aiba doar cinci locuri”. Proiectul are toate sansele sa fie aprobat, mai ales ca Platini va fi, cel mai probabil, viitorul presedinte al FIFA, o data cu terminarea mandatului lui Sepp Blatter, in 2014.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
101 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger