AcasăSPORTCupa Davis: jucam la Amsterdam cu niste necunoscuti

Cupa Davis: jucam la Amsterdam cu niste necunoscuti

Mergea nu a urcat mai sus de locul 243 in ierarhia ATP

Cei patru componenti ai echipei de Cupa Davis a Romaniei (Florin Mergea, Alexandru Luncanu, Andrei Daescu si Darius Bragusi) se pregatesc intens, la Amsterdam, pentru meciul cu Olanda din weekend.

Mergea nu a urcat mai sus de locul 243 in ierarhia ATP

“Tricolorii” au ajuns de duminica in Olanda si au efectuat deja cateva antrenamente in “Sporthallen Zuid”, arena de 3.000 de locuri in care se va disputa confruntarea cu batavii. Desi sunt outsideri, elevii lui Ciprian Porumb (actualul capitan-nejucator al Romaniei) spera sa profite de sansa avuta si sa rastoarne calculele hartiei.

Florin Mergea, liderul de conjunctura al echipei noastre, a precizat ca nu este interesat de scandalul in care sunt implicati Ruxandra Dragomir (presedintele FR de Tenis), pe de o parte, si cei mai buni jucatori romani ai momentului (Victor Hanescu, Horia Tecau, Victor Crivoi, Marius Copil si Adrian Ungur), de cealalta parte. “Noi suntem jucatori profesionisti si nu trebuie sa ne lasam afectati de asemenea scandaluri. Am venit la Amsterdam sa ne jucam sansa pana la capat si speram sa facem o figura frumoasa” a spus Mergea. Romania va evolua, foarte probabil, cu Alexandru Luncanu (locul 443 mondial) si Andrei Daescu (locul 680 ATP) in meciurile de simplu, ultimul urmand sa joace si la dublu, alaturi de Florin Mergea. Juniorul Darius Bragusi (18 ani, locul 942 ATP) ramane rezerva. De partea cealalta, olandezii mizeaza pe jucatori mult mai bine cotati, Robin Haase (53 ATP), Igor Sijsling (124) si Thomas Schoorel (132). In plus, Jean-Julien Roger este pe locul 38 in ierarhia de dublu. Meciul Olanda – Romania conteaza pentru turul al doilea al Grupei I Euro-Africane, invingatoarea urmand sa mearga la barajul de ramanere-promovare in Grupa Mondiala a Cupei Davis. Altfel, desi n-a semnat “scrisoarea deschisa” a celorlalti contestatari (Tecau, Crivoi, Ungur si Copil), Victor Hanescu afirma ca “in aceste momente este prea multa tensiune in tenisul romanesc si nu sunt perspective pentru obtinerea unor rezultate favorabile”. Aflat pe locul 93 in clasamentul ATP, Hanescu a refuzat convocarea la echipa de Cupa Davis preferand sa participe la challengerul de 30.000 de euro de la Bari. Chiar si asa, Victor le-a urat succes jucatorilor nostri, anuntand ca se va intoarce doar daca actuala conducere a FR de Tenis isi da demisia sau il reinstaleaza pe Andrei Pavel in functia de capitan-nejucator.

author avatar
Cristi Ionita
217 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger