AcasăRecomandariCum vrea Mitica Dragomir sa imparta 100 de milioane de euro

Cum vrea Mitica Dragomir sa imparta 100 de milioane de euro

Presedintele Ligii Profesioniste de Fotbal ia de la saraci si da la bogati: la urmatoarea licitatie pentru drepturile tv, Dumitru Dragomir spera sa se prezinte cu un campionat care sa cuprinda mai putine echipe. „Vreau 14 cluburi, nu mai multe!”, ordona „Corleone”.

Dragomir stie ca licitatia pentru drepturile tv il poate readuce in atentia procurorilor DNA

Discursul sefului LPF s-a schimbat radical in ultimele luni. In vara, Dragomir era pentru un campionat cu 18 formatii, declarandu-se impotriva oricarei modificari a sistemului competitional, propunere venita atunci din partea presedintelui Federatiei, Mircea Sandu. Apropierea licitatiei pentru drepturile tv l-a determinat pe „Corleone” sa adopte o noua pozitie. Luni seara, invitat la „Fanatik Show”, al doilea om din fotbalul romanesc si-a facut public planul: „Licitatia este in martie. Voi propune in Adunarea Generala micsorarea numarului de echipe in Liga 1, vreau sa fie 14, nu 18! Si mai vreau o singura serie in Liga 2, din care sa promoveze doua cluburi. Campioana Romaniei va primi in jur de 5,5 milioane de euro, in loc de 3,5 milioane cat incaseaza acum. Asta este misiunea mea, sa obtin cat mai multi bani din drepturile tv”. Ce nu spune Dumitru Dragomir este ca „mai multi bani” pentru marile echipe inseamna automat sacrificarea celor mici!

„Daca eu plec de la Liga, jumatate din cluburile noastre intra in faliment. Dar o voi face, daca nu iau minimum 102 milioane de euro din vanzarea drepturilor tv!”, este promisiunea facuta de cel supranumit „Oracolul din Balcesti”.

RCS&RDS, marii favoriti

La licitatia din luna martie vor putea participa toate televiziunile interesate sa transmita Liga 1, insa surse din piata dau ca sigura o noua victorie a gigantului RCS&RDS, actualul detinator al drepturilor tv. De altfel, chiar Dumitru Dragomir a explicat pe ce principiu se va merge la licitatie: „Prioritate la licitatii au societatile puternice din Romania. Dar, daca ele nu vor veni cu banul, atunci ne vom reorienta”.

Liga 1 pe mobil

Separat de tratativele interne, Dumitru Dragomir negociaza cu un puternic concern din strainatate vanzarea drepturilor tv pe Internet si mobil. Din cate se zvoneste, in cauza ar fi operatorul de telefonie Orange. „Daca batem palma cu olandezii, un roman poate vedea partidele din Liga 1 din orice colt al lumii, cu conditia sa aiba un telefon mobil”, a incheiat Dragomir.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
344 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger