AcasăSPORTCum salveaza Gigi Becali sportul romanesc: Pac-pac si scade impozitul la 32%...

Cum salveaza Gigi Becali sportul romanesc: Pac-pac si scade impozitul la 32%

Becali ataca frontal problema impozitelor

Finantatorul Stelei isi incepe in forta mandatul de parlamentar: a negociat cu primul ministru Victor Ponta reducerea impozitelor in cazul jucatorilor de fotbal.

Becali ataca frontal problema impozitelor

Proaspat deputat, Gigi Becali nu vrea sa piarda vremea si incearca o adevarata lovitura in acest inceput de an: scaderea impozitului pe tranzactiile sportive de la 70% la 32%! Ieri, patronul Stelei s-a referit la acest caz intr-o interventie la GSP TV: „Am vorbit cu domnul Victor Ponta acum cateva saptamani si i-am spus ca trebuie neaparat sa rezolvam cumva problema taxelor. Nu se poate, pur si simplu nu putem sa mai traim in aceste conditii! Deja am facut toate demersurile ca sa schimbam legea, fiindca piticania de Boc (n.n – Emil Boc, fostul premier) a stricat tot, a facut o mare nenorocire. Ca sa grabim putin lucrurile, Ponta mi-a cerut sa facem un amendament si sa revenim la vechea lege, cu impozit de 32%. Dam o ordonanta de urgenta si aia e!”.

Gigi Becali va lucra la proiect impreuna cu sefa ANTS-ului, Carmen Tocala. Este de asteptat ca ordonanta sa fie data la inceputul lunii februarie, cand va fi supusa votului Parlamentului pentru aprobare.
In prezent, in Romania se practica una dintre cele mai ridicate taxe pe tranzactiile fotbalistice. Prin comparatie, Spania impoziteaza veniturile din sportul rege cu 52%, in timp ce in Franta, in Germania si in Anglia impozitul ajunge la 45%. Cel mai redus impozit este in Rusia, de doar 13%.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
230 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger