AcasăRecomandariCum a ajuns Regele Mihai rapidist

Cum a ajuns Regele Mihai rapidist

Oficial, Pancu si ai lui sunt condusi de afaceristul basarabean Valerii Moraru, dar reprezentantii clubului asteapta o infuzie de capital chiar din partea urmasilor Regelui Mihai.

Violeta si Valerii Moraru, liderii absoluti din Giulesti (sursa foto fanatik.ro)

Valerii Moraru, noul patron al Rapidului, a patruns pe piata afacerilor din Romania in 2000, cand a cumparat primele actiuni de la societatea “Bere Azuga”. Sustinut de Violeta, sotia sa, despre care se spune ca este un personaj chiar mai puternic decat Valerii, afaceristul basarabean a inceput sa-si dezvolte incet, dar sigur, business-urile din Romania. Totusi, un adevarat boom a inregistrat abia din 2008, cand familia Moraru a devenit apropiata a urmasilor Regelui Mihai. Conform timpul.md, cele doua parti s-au asociat la Bere Azuga in 2008. “Familia Regala ne va vinde un teren in spatele fabricii de bere Azuga, iar noi le vom plati in actiuni. Traditia ii face foarte interesati sa devina actionari la Azuga”, spunea, in 2008, Violeta Moraru.

Regele Mihai a devenit, indirect, un mare fan al Rapidului

Apropiatii celor doi sustin ca, din acel moment, familia Moraru a devenit un fel de paravan pentru afacerile derulate de Regele Mihai si urmasii acestuia in Romania. In aceste conditii sunt de inteles zvonurile cum ca gruparea “alb-visinie” ar urma sa fie sustinuta financiar cu fonduri venite pe filiera Regelui Mihai. De altfel, pentru a se ocupa de toate afacerile din Romania, Valerii Moraru a lichidat aproape tot ce avea in Moldova, basarabeanul trecand rar granita spre tara natala in ultimii ani.

L-au luat pe Savin

Cum din perioada de mercato mai sunt circa trei saptamani, Rapid continua sa se intareasca la nivel de lot de jucatori. Conform digisport.ro, ultimul fotbalist inregimentat de giulesteni este fundasul Catalin Savin, fost la Gaz Metan Medias, FC Cisnadie, Damila Maciuca si Concordia Chiajna. Savin (23 de ani) are avantajul ca poate evolua atat ca fundas dreapta, cat si ca fundas stanga.

 

author avatar
Cristi Ionita
618 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger