AcasăSPORTCU CINE JUCAM IN EUROPA

CU CINE JUCAM IN EUROPA

Daca nu pleaca de la Dinamo, Torje trebuie sa se grabeasca tare cu vacanta: pe 14 iulie, "cainii" incep meciurile din preliminariile Europa League

Campioana Otelul este cea mai relaxata. A obtinut calificarea directa in grupele UCL si un start de sezon abia in septembrie. La polul opus se afla Dinamo. „Cainii” au de parcurs trei tururi preliminare pentru calificarea in grupele Europa League si incep treaba peste exact 19 zile.

Daca nu pleaca de la Dinamo, Torje trebuie sa se grabeasca tare cu vacanta: pe 14 iulie, "cainii" incep meciurile din preliminariile Europa League

Campioana Romaniei, Otelul Galati, este calificata direct in faza grupelor, alaturi de Man.United, Barcelona, Chelsea, Real Madrid, FC Porto, Inter, AC Milan, Sahtior, Valencia, TSKA Moscova, Marseille, Zenit, Ajax, Leverkusen, Olympiakos, Fenerbahce, Man.City, Lille, Basel, Dortmund si Napoli. La toate acestea se vor adauga cele 5 castigatoarea ale play-off-ului turneului campioanelor, plus cele 5 invingatoare din play-off-ului turneului non-campioanelor.

Tragerea la sorti pentru stabilirea grupelor UCL are loc pe 25 august la Monte Carlo

Prima etapa din faza grupelor este programata pentru zilele de 13-14 septembrie 2011

Liga Campionilor: In turul III preliminar, Timisoara ar vrea Standard

In turul III preliminar al Ligii Campionilor, timisorenii vor infrunta una dintre echipele Benfica, Dinamo Kiev, Panathinaikos, Twente sau Standard Liege. La prima vedere, cel mai facil adversar ar fi Standard Liege, fosta formatia a lui Loti Boloni. Belgienii, care in acest an au pierdut titlul in Jupiler Pro League la mustata, intr-o disputa teribila cu Genk, nu au participat in cupele europene in sezonul 2010-2011. In schimb, Twente, Dinamo Kiev si Benfica au atins in 2011 faza sferturilor de finala Europea League, respectiv faza semifinalelor, iar Pananthinaikos a fost eliminata in grupele Champions League. Urnele favoritilor si outsiderilor in turul III preliminar UCL – turneul non-campioanelor – se prezinta astfel:

URNA FAVORITILOR

Benfica Lisabona

Dinamo Kiev

Panathinaikos Atena

Twente Enschede

Standard Liege

URNA OUTSIDERILOR

Rubin Kazan

FC Zürich

OB Odense

Trabzonspor

Poli Timisoara

 

Tragerea la sorti va avea loc pe 15 iulie, iar meciurile din turul III preliminar se vor disputa pe 26–27 iulie, respectiv 2-3 august 2011.
Daca este eliminata in turul III preliminar UCL, Poli Timisoara va fi redistribuita in play-off-ul Europea League

Europa League: Steaua si FC Vaslui, in play-off!

Victoria din finala Cupei Romaniei a trimis-o pe Steaua direct in play-off-ul Europa League, formatia din Ghencea avand sansa de a fi cap de serie. Alaturi de Steaua, in aceasta faza s-a mai calificat, gratie locului 3 ocupat in Liga 1, gruparea FC Vaslui. Deocamdata, din cele 76 de team-uri care vor participa in aceasta faza, sunt cunoscute 23: Steaua, FC Vaslui, Tottenham, Birmingham, Sevilla, Bilbao, Lazio, Roma, Schalke, Hannover, Spartak Moscova, Lokomotiv Moscova, Metalist Harkov, Dniepr, Sporting, Braga, PSV, Besiktas, AEK, Anderlecht, Nordsjelland, Celtic si TSKA Sofia. Teoretic, Steaua poate da peste Bursaspor, Guimaraes, Helsingborg, Serif Tiraspol, FC Sion, Elfsborg, Genk, Dundee sau Maribor.

Tragerea la sorti pentru play-off-ul Europa League are loc pe 5 august, iar meciurile tur-retur se vor disputa pe 18, respectiv 25 august 2011.

Echipele invingatoare in play-off se vor califica in faza grupelor Europa League, iar invinsele vor fi eliminate din cupele europene

Europa League: Rapid, cap de serie in turul III preliminar

Rapid a incheiat stagiunea 2010-2011 pe locul 4, castigandu-si astfel dreptul de a participa in preliminariile Europa League. Giulestenii vor fi capi de serie in turul III preliminar, o faza a competitiei in care mai participa alte 69 de echipe. Deocamdata mai sunt calificate Stoke City, Atletico Madrid, Palermo, Mainz 05, Alania Vladikavkaz, Karpaty Lvov, Vitoria Guimaraes, AZ Alkmaar, Bursaspor, PAOK Salonic, Young Boys Berna, FC Bruges, Brondby, Hearts, Levski Sofia, Mlada Boleslav, Sparta Praga, Hapoel Tel Aviv, Omonia, Stromsgodset, Senica, Helsingborg, Legia Varsovia si Sligo Rovers.

Tragerea la sorti pentru turul III preliminar Europa League va avea loc pe 15 iulie la Nyon. Meciurile se vor disputa pe 28 iulie, respectiv 4 august.

Echipele invingatoare se califica in play-off-ul Europa League.

Europa League: Dinamo poate da peste Rednic in turul II preliminar

Dinamo este echipa care va intra cel mai repede in focul partidelor din cupele europene. Formatia antrenata de Ioan Andone va incepe „munca” pe 14 iulie, urmand sa depaseasca trei tururi preliminare pentru a accede in faza grupelor Europa League. Singura veste buna pentru „caini” este ca gruparea din Stefan cel Mare va fi cap de serie si adversari modesti, precum Hacken, St.Patrick’s, TPS Turlu, Tauras, Floriana, Daugava, Olimpi Rustavi, KR Reykjavik, Flamurtari, Cliftonville, MIKA Astarak, Birkirkara, Llaneli, dar, atentie, si Hazar Lankaran, echipa antrenata de Mircea Rednic.

Tragerea la sorti pentru turul II preliminar are loc pe 20 iunie, meciurile urmand sa se joace pe 14, respectiv 21 iulie.

author avatar
Mihai Koblenko
1.258 afisari

1 COMENTARIU

  1. dinamo trece fara emotii pana in playoff sper sa ajunga in grupe otelu mai mult de 1 p nu va face

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger