AcasăSPORTCSNU Craiova în Europa!

CSNU Craiova în Europa!

Meciurile Craiovei nu vor avea nicio miza in ultimele etape

Infiintat abia in 2013, Clubul Sportiv Universitatea Craiova nu are acceptul UEFA de a se inscrie in editia 2015/ 2016 a cupelor europene.

Meciurile Craiovei nu vor avea nicio miza in ultimele etape

Surse din cadrul Federatiei Romane de Fotbal au dezvaluit, ieri, ca punctul de vedere al UEFA nu poate fi schimbat: forul prezidat de francezul Michel Platini considera ca CSU nu indeplineste conditiile privind participarea in Ligii Europa, deoarece gruparea olteana nu este afiliata de minimum trei ani ca membru al FRF. „Asta e, ne pregatim pentru anul viitor. Daca asta e decizia UEFA, nu avem ce comenta. Jucatorii nu cred ca vor fi mai putin motivati in urmatoarele etape stiind ca nu avem drept de participare in cupele europene. De ce sa faca asta? Mergem inainte, incercam o clasare cat mai buna sezonul acesta si poate ca anul urmator lucrurile se vor schimba”, a reactionat antrenorul Sorin Cartu.
In prezent pe locul 4 in clasamentul Ligii 1, cu 45 de puncte, CSU Craiova si-ar fi dorit sa joace, in vara, in preliminariile Ligii Europa, pentru ca din sezonul viitor sa se tinteasca titlul in Romania si accederea in play-off-ul Ligii Campionilor. Tinand cont de pozitiile ocupate la zi in Liga 1, formatiile eligibile sa participe in cupele europene sunt: Steaua (lider – Liga Campionilor), ASA Targu Mures (locul 2), Astra Giurgiu (locul 5) si FC Viitorul (locul 7), in Liga Europa. Chiar daca sunt pe 3, respectiv 6, cluburile Petrolul si Dinamo nu pot juca in cupele europene deoarece se afla in stare de insolventa.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
91 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger