AcasăRecomandariCSA verifica prejudiciul cauzat Stelei de Gigi Becali!

CSA verifica prejudiciul cauzat Stelei de Gigi Becali!

Recuperarea brand-ului „Steaua” de la Clubul Sportiv al Armatei tinde sa devina o misiune imposibila pentru Gigi Becali. CSA vrea sa afle ce prejudiciu i-a adus patronul FCSB in cei 10 ani cat s-a folosit ilegal de numele, sigla si palmaresul legendarei echipe din Ghencea!

Gigi Becali ar putea avea noi probleme din cauza Stelei

Procesul de evaluare a marcii „Steaua” a demarat ieri, o data cu depunerea dosarelor din partea firmelor interesate sa castige acest contract (in valoare de 95.000 de euro). Conform caietului de sarcini, evaluatorul are obligatia sa stabileasca valoarea de piata a brand-ului „Steaua Bucuresti” la data de 31.12.2014! Interesant este ca in procesul de evaluare se va avea in vedere palmaresul CSA Steaua Bucuresti de la infiintare si pana in prezent, asa cum este stipulat la punctul 1: „In vederea stabilirii taxei de licenta pentru activitatea de fotbal se va avea in vedere palmaresul CSA Steaua Bucuresti din anul 1947 pana in prezent, indiferent de semnul grafic folosit”.
Si mai importanta este, insa, cerinta de la litera d: „Stabilirea prejudiciului utilizarii marcii «Steaua Bucuresti» de catre SC Fotbal Club «Steaua Bucuresti» in perioada 2004-2014”. Cu alte cuvinte, CSA vrea sa afle cati bani a incasat Gigi Becali in cei 10 ani cat s-a folosit ilegal de marca „Steaua”. Din cifrele contabile ale FCSB, numai pe anul 2013 s-a inregistrat un profit de 11,8 milioane de euro! Fara brand-ul „Steaua”, Becali nu si-ar fi putut inscrie echipa cumparata in 2004 nici in Liga 1, nici in cupele europene. Gratie renumelui si coeficientului UEFA, Steaua lui Gigi Becali s-a incununat de patru ori campioana, a cucerit o Cupa si doua Supercupe, iar pe plan extern s-a calificat o data in semifinalele Cupei UEFA (2006) si a jucat in grupele Ligii Campionilor (milioane de euro incasate de Becali din aceste participari). Cel mai probabil, procesul de evaluare se va finaliza la sfarsitul lunii iulie, iar pe baza rezultatului stabilit de experti Clubul Sportiv va lua o decizie in privinta valorificarii marcii „Steaua”.

 

author avatar
Laurentiu Teodorescu
412 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger