AcasăRecomandariCSA interzice numele FC Steaua! UEFA a scos sigla veche de pe...

CSA interzice numele FC Steaua! UEFA a scos sigla veche de pe site!

Demers de asteptat al reprezentantilor Clubului Sportiv al Armatei: Liga Profesionista de Fotbal si FRF au primit notificari prin care sunt informate ca nu mai au voie sa foloseasca de niciun fel numele „FC Steaua Bucuresti”!

Gigi Becali a încercat să-l fenteze pe comandantul Boroi (foto jos) în chestiunea siglei Stelei

Armata nu mai este dispusa sa faca niciun fel de concesie clubului patronat de Gigi Becali. In decurs de numai 24 de ore, CSA a mutat de doua ori in razboiul cu FCSB: mai intai, l-a anuntat pe Valeriu Argaseala ca echipa lui Becali nu mai poate intra in complexul sportiv din Ghencea; apoi, LPF si FRF au fost somate sa respecte hotararea data in decembrie de Inalta Curte de Casatie si Justitie, prin care societatii lui Gigi Becali i s-a retras dreptul de folosinta a numelui, siglei si culorilor legendarului club Steaua Bucuresti!

Au reclamat FRF la Nyon!

Din cate se pare, CSA a pornit acest demers in momentul in care ar fi descoperit ca pe site-ul oficial al UEFA este folosita in continuare vechea denumire, FC Steaua. Mai mult, sefii forului european au pastrat sigla, culorile si palmaresul echipei, desi Cupa Campionilor (1986) si Supercupa Europei (1987) fac parte, acum, din patrimoniul Clubului Sportiv al Armatei. Dupa ce a primit de la CSA, prin fax, toata documentatia cazului (decizia ICCJ, demersul facut la LPF si FRF, precum si refuzul acestora de a pune in aplicare o hotarare a unei instante supreme), UEFA s-a conformat si a scos sigla Stelei de pe site!

Gino Iorgulescu: „Cazul se afla in atentia departamentului juridic”

La tragerea la sorti a tintarului pentru sezonul 2015/ 2016, LPF a folosit vechea denumire de FC Steaua Bucuresti, desi inclusiv societatea lui Gigi Becali si-a schimbat numele in FCSB si are acum chiar si o sigla noua. Ieri, presedintele Gino Iorgulescu a recunoscut ca Liga a primit o somatie din partea CSA, prin care i se solicita sa puna in aplicare decizia ICCJ: „LPF a confirmat primirea notificarii din partea Clubului Sportiv al Armatei si a anuntat ca aceasta se afla in atentia departamentului juridic”.

Afara din Ghencea!

In acelasi timp, Gigi Becali a fost instiintat ca echipa sa nu mai poate intra in complexul sportiv din Ghencea, acolo unde folosea intreaga baza de antrenament. „Cei de la CSA Steaua ne-au comunicat ca nu sunt de acord ca noi sa continuam sa ne pregatim in Ghencea, asa ca suntem nevoiti sa gasim solutii. Una dintre acestea este Mogosoaia, dar mai este si o alta varianta, pe care sper sa o definitivam in maximum doua zile. Si meciurile de pe teren propriu le vom juca pe Arena Nationala (…) Pentru a ni se permite accesul, CSA a cerut sa renuntam la denumirea de FC Steaua Bucuresti, de la Registrul Comertului, dar acest lucru este imposbil, nu putem face asa ceva”.

 

author avatar
Laurentiu Teodorescu
1.003 afisari
Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger