AcasăSPORTCroatia, un David al „mondialului” din Rusia

Croatia, un David al „mondialului” din Rusia

Exemplu de urmat pentru toate statele balcanice

„Ce are ea si nu am eu?”, se intreaba Delia intr-o cunoscuta si apreciata piesa a ei.

Exemplu de urmat pentru toate statele balcanice

La fel ne intrebam si noi: chiar, de ce nu cauta si FRF raspunsul, dupa ce parcursul Croatiei la Cupa Mondiala a uimit intreaga planeta?! Stim, in Romania e perioada concediilor, iar federalii sunt preocupati acum de all-inclusive si oferte last minute, totusi, indraznim sa credem ca nu ar strica daca alde Burleanu, Vochin si alti reusiti de pe-acolo s-ar apleca si asupra fotbalului.

La Zagreb nu s-a nascut o echipa nationala peste noapte, strategia de dezvoltare a croatilor isi are radacinile intr-un proiect serios, derulat pe parcursul ultimilor 15 ani, cam de la cantecul de lebeda al generatiei Boba, Suker&co.

Presedintele Grabar-Kitarovic, tachinari la summit-ul NATO

Prezenta la summit-ul NATO, presedintele Croatiei, frumoasa Kolinda Grabar-Kitarovic, a uimit asistenta cu verva ei. Iar intalnirea cu premierul britanic Theresa May, careia i-a oferit cadou un tricou al reprezentativei lui Modrici, a fost prilej de tachinare, dupa ce Mandzukici si compania au schimbat soarta semifinalei cu Anglia (2-1 pentru Croatia, cu golul calificarii inscris in prelungirile partidei). De acelasi cadou s-a bucurat si presedintele SUA, Donald Trump, semn ca Grabar-Kitarovic a vrut sa destinda atmosfera si-asa incordata a reuniunii NATO reamintindu-le sefilor de state ca finala turneului Cupei Mondiale de fotbal bate la usa.

Radoi, talismanul lui Zlatko Dalici

Fostul international Mirel Radoi l-a avut antrenor la Al Hilal chiar pe Zlatko Dalici, cu care pastreaza o relatie destul de apropiata. De altfel, ex-stelistul a povestit ca selectionerul croat il considera talismanul sau norocos la aceasta CM: „Dupa fiecare partida, discutam la telefon. Zlatko mi-a zis ca trebuie sa vorbim mereu, ca acum sunt talismanul lui norocos. Despre fotbal, mi-a spus ca in clipa de fata nu mai pune accent pe pregatirea tactica a unui meci ori pe tehnica, cea mai importanta e recuperarea. Nu se referea doar la recuperarea fizica, ci mai ales la cea psihica, el cauta sa elimine incarcatura emotionala care apare la fiecare meci. Chiar imi zicea «Mirel, am jucatori titulari la Barcelona si Real Madrid, dar la ceilalti se vede ca sunt foarte incarcati»”. Culmea, intr-un moment de sinceritate, Radoi a recunoscut: „Dalici e un tip foarte calm si, sincer, eu ma indoiam ca echipa nationala a Croatiei va avea rezultate la acest turneu”.
„Nu l-am uitat pe Thuram”

Croatii abia asteapta finala cu Franta, caci amintirea „dublei” lui Thuram, din semifinala CM 2008 inca nu s-a vindecat. Atunci, o generatie fantastica (Boban, Suker, Asanovici – a dat unicul gol al „optimii” cu Romania) era blestemata sa nu joace finala „mondialului”, desi dupa evolutie ar fi meritat cu prisosinta sa ajunga in ultimul act al competitiei. Iar Luka Modrici avertizeaza: „N-am uitat golurile lui Thuram, de acum 20 de ani. Abia asteptam finala cu Franta!”.

Finala CM din Rusia va avea loc duminica seara, la Moscova.

author avatar
Cristina Elvira
298 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger