AcasăRecomandariCristina Neagu, in razboi cu Gheorghe Tadici: "Nu permit nimanui!"

Cristina Neagu, in razboi cu Gheorghe Tadici: „Nu permit nimanui!”

Premiata si laudata de toata lumea pentru evolutia de la C.M. de handbal feminin, Cristina Neagu a decis ca este momentul potrivit sa dea cartile pe fata in „razboiul” fetelor din „nationala” cu fostul selectioner, Gheorghe Tadici.

Daca ar putea, Neagu i-ar da lui Tadici numai de la 7 metri

Acuzate ca au consumat alcool peste masura in mandatul sau, proaspetele medaliate cu bronz in Danemarca si-au tras cel mai bun avocat. Chiar in persoana Cristinei Neagu, declarata vedeta turneului final si poate jucatoarea noastra cu cea mai puternica personalitate.
Apreciata in handbalul profesionist la adevarata ei valoare, Neagu n-a avut nicio retinere in a-l pune la punct pe Gheorghe T., al carui discurs mobilizator pe vremea cand pregatea echipa Romaniei se baza exclusiv pe incurajarea „ba, fetelor”. „Dupa infrangerea cu Spania, din grupa, am primit mesaje urate din tara, unii chiar ne-au injurat. Ma intreb, oare ce cunosc ei despre sport sau cum isi iubesc tara? Nu e normal sa astepti prima infrangere si apoi sa dai in oameni. (…) mai ales cand esti din lumea handbalului, iar unii au lucrat cu noi. Ma refer aici inclusiv la declaratia fostului antrenor al nationalei, Gheorghe Tadici”, a inceput declarat Neagu. Campioana de la Buducnost stie la ce anume s-a referit Tadici cand a facut aluzii la consumul de alcool: „E vorba despre Baia Mare, in 2014, la banchetul de dupa meciul retur cu Belarus, in urma caruia ne-am calificat la C.E. de anul trecut. Obtinusem victorii si in tur, si in retur, era toata lumea fericita. Absolut toata lumea intra in vacanta de vara, era final de sezon, eram la banchetul de dupa meci, toata lumea pleca acasa, se incheiase cantonamentul si actiunea nationalei. Daca nici la un astfel de banchet, de final de sezon, organizat de ai nostri, nu poti sarbatori o calificare si intrarea in vacanta, atunci, cand? Era o petrecere, nu aveam antrenament sau meci a doua zi, totul se petrecea intre noi. Nu mi se pare corect ce a spus, tocmai acum, cand nu mai lucreaza cu noi. De ce nu a spus atunci? A fost urat, a lucrat cu noi, am impartit totul. A face o petrecere la un final de sezon e normal. Si, sa ma ierte Dumnezeu, nu mai avem 15 ani, suntem femei in toata firea. Daca vrem sa petrecem, o facem, fiecare isi asuma ce face, nu suntem copii”. In final, Cristina Neagu le-a transmis colegelor sale sa ridice capul sus si sa nu mai accepte, pe viitor, sa fie jignite de personaje ca Gheorghe Tadici: „Pe domnul Tadici l-as intreba ce comentarii poate avea un om despre educatia altcuiva, cand el vorbea cu o nationala feminina cu «ba, fetelor», ca doar a vazut toata lumea atatia ani. Nu permit nimanui sa vorbeasca de educatia si caracterul meu in handbal. Aici e vorba si de parintii mei, de familia mea, ei m-au educat”.

Premiata de COSR

Cristina Neagu si judoka Andreea Chitu (foto), campioana europeana si vicecampioana mondiala, au fost distinse de COSR cu Premiul National pentru Sport in 2015, in valoare totala de 30.000 de lei. „In conformitate cu prevederile legale aplicabile, MTS, cu consultarea Comitetului Olimpic si Sportiv Roman, poate acorda anual «Premiul national pentru sport», in valoare de 30.000 lei, pentru rezultate de exceptie obtinute in anul respectiv”, se arata in comunicatul COSR. Potrivit legilor in vigoare, nu poate fi acordat decat un singur premiu in 2015, astfel ca acesta va fi impartit de cele doua sportive, conform documentului citat.
Membrii COSR au tinut seama ca, in 2015, judoka Andreea Chitu a obtinut medalia de argint la Campionatul Mondial, „aurul” la C.E. si s-a clasat pe locul 1 in clasamentul mondial al Federatiei Internationale de Judo, iar handbalista Cristina Neagu a ocupat locul 3 la C.M., fiind declarata si cea mai buna jucatoare a competitiei; in plus, a castigat si Liga Campionilor cu echipa Buducnost Podgorica.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
1.966 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger