AcasăSPORTCristiano, ole!

Cristiano, ole!

Cristiano Ronaldo este bijuteria “galacticilor”

Vedeta lui Real Madrid a devenit, oficial, cel mai prolific golgeter din istoria campionatului de fotbal al Spaniei. Portughezul a incheiat stagiunea cu 40 de reusite

Cristiano Ronaldo este bijuteria “galacticilor”

Ramasa fara sanse la titlu in Primera Division, dupa ce a pierdut meciul cu Real Zaragoza, de pe teren propriu, in etapa a 34-a, Real Madrid a jucat practic in ultimele meciuri din Spania numai pentru starul portughez. Astfel, formatia lui Jose Mourinho a obtinut patru victorii din patru (6-2 la Sevilla, 4-0 cu Getafe, 3-1 la Villarreal si 8-1 cu Almeria) si a inregistrat un golaveraj uimitor, 21-4. Cristiano Ronaldo a marcat 11 dintre cele 21 de goluri reusite de Real in ultimele patru etape si a incheiat sezonul cu 40 de goluri inscrise in 34 de meciuri jucate in campionat. Portughezul a devenit cel mai prolific golgeter din istoria campionatului Spaniei, depasindu-i pe Telmo Zarra (38 de goluri in sezonul 1950-1951, pentru Bilbao) si Hugo Sanchez (38 de goluri in sezonul 1989-1990, pentru Real Madrid). Portughezul a devenit si cel mai eficient marcator din istoria Primerei Division cu un gol marcat la fiecare 70,7 minute. Desi a ratat castigarea titlului sau a UEFA Champions League, Cristiano Ronaldo incheie un sezon fabulos pentru el cu 53 de goluri si 15 pase decisive in 54 de meciuri jucate pentru Real Madrid.

Guardiola vrea sa plece de la Barcelona

Antrenorul catalanilor si-a anuntat apropiatii ca va parasi gruparea de pe Camp Nou in cazul in care echipa nu se impune in finala UEFA Champions League cu Manchester United. Guardiola a castigat cam tot ce se putea castiga cu Barcelona si considera ca are nevoie de o noua provocare. In ultima etapa de campionat, catalanii, fara o multime de titulari in lot (Valdes, Pique, Puyol, Xavi, Iniesta, Messi, David Villa), s-au impus, cu 3-1, la Malaga.

author avatar
Cristi Ionita
74 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger