AcasăSPORTCristian Chivu s-a retras de la echipa nationala - FOTO

Cristian Chivu s-a retras de la echipa nationala – FOTO

cristi-chivu-s-a-retras-de-la-nationala-de-fotbal-foto-prosport.ro

Cristian Chivu a anuntat, sambata, ca se retrage de la echipa nationala de fotbal a Romaniei. Anuntul a fost facut printr-o scrisoare pe care Chivu a trimis-o Federatiei Romane de Fotbal (FRF) in care precizeaza ca varsta, accidentarile si interventiile chirurgicale din ultimii ani il impiedica sa lupte pe mai multe fronturi. La 30 de ani, Cristian Chivu devine cel mai tanar capitan care se retrage de la nationala pentru care a jucat 75 de meciuri.

cristi-chivu-s-a-retras-de-la-nationala-de-fotbal-foto-prosport.ro„In viata mea a sosit un moment destul de greu la care m-am gandit mereu cu teama, dar pe care nu-l mai pot amana. Cariera de jucator sub steagul Romaniei a luat sfarsit. Varsta, accidentarile, interventiile chirurgicale la care am fost supus in ultimii ani ma impiedica sa lupt pe mai multe fronturi. Odata cu aceasta decizie se incheie una dintre cele mai importante etape din viata mea si acum, cand privesc inapoi, simt mandrie, onoare si recunostinta. Am fost, sunt si voi fi cat voi trai unul dintre cei mai infocati suporteri ai echipei nationale a Romaniei, al carei capitan am avut onoarea sa fiu”, a spus Chivu in scrisoarea adresata FRF.

Reactii dupa anuntul retragerii lui Cristian Chivu

scrisoare-cristi-chivu-s-a-retras-de-la-nationala-de-fotbal
Scrisoarea prin care Cristian Chivu a anuntat ca se retrage de la echipa nationala de fotbal

„Nu stiu motivele, el le stie. Sunt chestii private. Nu s-a consultat cu noi. Este o mare pierdere pentru echipa nationala. Ne pleaca cel mai important jucator, capitanul, un jucator-emblema, care a castigat Liga Campionilor. E o decizie trista pentru fotbalul nostru. A trecut de 30 de ani, multele accidentari, meciurile de la echipa de club si echipa nationala, probabil ca astea sunt motivele. E o retragere fara echivoc, timpul ne va spune daca va mai reveni. Si Hagi s-a retras si a revenit. cel mai important pentru el este sanatatea. Are o cariera de peste 14 ani la echipele de club si 12 la echipa nationala.”, a spus agentul Ioan Becali la Antena 3.

„Am vorbit cu el vineri dupa amiaza, dar nu mi-a spus absolut nimic. Cred ca ce s-a intamplat dupa meciul cu Bosnia a accentuat decizia lui. Eu cred ca atitudinea catorva ziaristi l-au facut sa ia decizia asta. Banuiam ca o va lua, dar nu acum, inainte de returul cu Bosnia! Nu putem spune ca s-a retras din cauza selectionerului”,  a declarat Victor Becali la Dolce Sport.

” M-a emotionat mesajul scris de Cristi. Va dati seama cat de greu i-a fost sa ia aceasta decizie, cate framantari a avut, pentru ca reiese clar din scrisoare ca nu a fost ceva spontan, el a cantarit mult pana a fost nevoit sa spuna STOP. Eu sunt mandru ca am fost coechipier cu un roman adevarat, cu un om care a facut mult pentru tara lui, care i-a facut pe straini sa rosteasca numele Romaniei cu respect! Am castigat un suporter patimas, dar va fi ciudat sa nu-l vad in vestiar la pregatirea jocurilor. Din pacate, retragerea lui vine intr-un moment greu pentru nationala, dar asta ne obliga sa fim mai uniti, mai puternici, sa dam dovada de un sacrificiu si mai mare pentru a castiga cu Bosnia. Sanatatea nu tine cont de meciuri importante, iar fotbalul e o meserie grea, ranile si stresul lasa urme adanci. Ii transmit ca sunt alaturi de el, stiu, simt cat de greu ii e si lui in aceste momente „, a afirmat Ciprian Marica.

„Fiecare om isi face viata cum vrea. Daca asa a considerat ca e bine pentru el, asa face, chiar daca e echipa nationala. Ce pierdere pentru? Ce sanse mai are echipa nationala? Oricum nu mai avea perspective. Sa se faca de ras? De ce fi ramas dupa preliminarii? Sa se faca si mai tare de ras? Chivu trebuie intampinat cu lauri. El a demonstrat ce caracter are, trebuie sa ne inchinam in fata lui tot timpul. Echipa asta nationala o sa faca ceva peste 4 ani. Radut, Tanase, Alexe, Torje asta e echipa nationala. Mutu nu o sa mai joace mult. Credeti ca poate face senzational Mutu?”, a spus Gigi Becali la Gsp Tv.

„Ma surprinde decizia lui Chivu, ma indurereaza. Poate daca domnul Copos era mai larg la maneca, reuseam sa-l aducem cand eram eu la Rapid. Dar poate ca asa a fost mai bine pentru el. Nu trebuie decat sa-l apreciem, sa-l multumim, sa-l aplaudam si sa-i organizam un meci de retragere cand va fi cazul. Trebuie sa-l dam exemplu pentru toti jucatorii. Poate ca el a simtit ca in momentul de fata sunt jucatori care ii pot lua locul. In ultima vreme a avut niste probleme de joc, cu arbitri. Cred ca si-a ales cel mai bun moment. El este un baiat sensibil, poate toata incertitudinea asta l-a afectat si l-a facut sa se retraga, pentru ca are o relatie foarte buna cu selectionerul”, a declarat Mircea Lucescu la „Fanatik Show”.

author avatar
Bogdan Nicolae-Rotman
979 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger