AcasăSPORTCristi Borcea: "Absolut niciun leu din creditul luat de Crimbo Gas nu...

Cristi Borcea: „Absolut niciun leu din creditul luat de Crimbo Gas nu va ajunge la FC Dinamo!”

Borcea a anuntat ca se intoarce in Romania pe 25 ianuarie

Dupa ce s-a relaxat de Sarbatori cu o excursie pe Marea Caraibelor, „americanul” Cristi Borcea si-a incarcat bateriile si este pregatit pentru o revenire in tara.

Borcea a anuntat ca se intoarce in Romania pe 25 ianuarie

Pe 25 ianuarie, fostul presedinte executiv al „cainilor” va sosi la Bucuresti, dar o intrevedere cu inlocuitorul sau in actionariatul FC Dinamo, Ionut Negoita, nu va avea loc. „Nu stau eu de vorba cu toti papagalii, cu toti licuricii!”, a declarat Cristi Borcea reporterilor „National”.

De altfel, afaceristul neaga de la Miami faptul ca ar putea reveni in actionariatul gruparii din Stefan cel Mare: „Sigur ca, atunci cand voi ajunge in Romania, ma voi intalni cu Nicolae Badea si Cornel Dinu, dar sub nicio forma nu voi discuta chestiuni referitoare la revenirea mea in actionariatul clubului. Doar daca Dinamo va ajunge in situatia de a intra in insolventa, asa cum vad ca se intampla la Rapid, atunci am sa intervin. Pe timpul mandatului meu, Dinamo a avut cele mai multe trofee cucerite. Dinamo este un brand si nu poate fi lasat de izbeliste”.

Intrebat daca este reala informatia potrivit careia, o parte din banii imprumutati de la banca de firma Crimbo Gas va ajunge in conturile FC Dinamo, club inglodat in datorii, fostul sef al „cainilor” a precizat ca acest amanunt reprezinta o bazaconie: „Absolut niciun leu din creditul facut de Crimbo Gas International nu va fi investit la FC Dinamo. Suma este destinata finalizarii tranzactiei cu Petrom”. OMV Petrom tocmai a anuntat finalizarea tranzactiei privind vanzarea catre Crimbo Gas International a participatiei de 99,99% pe care o are, la subsidiara Petrom LPG SA. Petrom a precizat ca, in urma vanzarii Petrom LPG SA, noul nume al companiei va fi GASPECO L&D SA. Tranzactia a fost initiata inca din august 2012, moment in care Consiliul Concurentei a luat in vizor preluarea LPG de catre Crimbo Gas. Aceasta, deoarece operatiunea putea duce la o asa-numita concentrare economica, care ar fi putut afecta libera concurenta pe piata din domeniu. Intre timp, tranzactia a fost avizata de Concurenta. Crimbo Gas International, firma romaneasca infiintata in anul 2004, este implicata in activitati de distributie GPL. Grupul olandez SHV Gas a preluat Crimbo Gas in 2008 de la Cristi Borcea, dar s-a retras apoi de pe piata romaneasca. Potrivit datelor actuale de la Registrul Comertului, asociatii Crimbo Gas International sunt Elena Borcea (mama fostului actionar al Dinamo, Cristi Borcea), cu 50% din partile sociale, si Corneliu George Gadoiu, tot cu 50%.

Laurentiu Teodorescu / Arpad Dobre

author avatar
Laurentiu Teodorescu
1.751 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger